Masquefa i Piera fan front comú per a reclamar més dotació i presència policial al territori

Categories General

Els alcaldes d’ambdues poblacions han adreçat una carta al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya reivindicant novament la necessitat d’habilitar una comissaria de Mossos d’Esquadra a l’Anoia Sud.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el batlle de Piera, Josep Llopart, han signat aquesta setmana una carta conjunta que han traslladat al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, i al cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

En aquesta missiva, Xavier Boquete i Josep Llopart exposen que l’elevada densitat demogràfica de Masquefa i Piera (amb més de 25.000 habitants entre ambdues poblacions) i la dispersió geogràfica que caracteritza a ambdós municipis -a causa de les urbanitzacions que conformen els termes, fet que implica atendre, a nivell de seguretat i convivència, un quilometratge de carrers i vies públiques molt elevat-, unides a la poca dotació policial existent actualment (16 agents de policia local a Masquefa i 7 agents a Piera) i a l’absència d’una patrulla estable del cos de Mossos d’Esquadra a la zona, fan inviable poder seguir garantint a aquestes poblacions el servei proper, segur i eficient al qual tenen dret tots els habitants de Masquefa i Piera.

Al mateix temps, exposen els dos alcaldes, aquesta situació també repercuteix directament en la capacitat operativa de les policies locals i dels seus agents, generant un excés de feina i la impossibilitat de dur a terme un servei de qualitat i una atenció adequada de tot allò que seria necessari.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa explica que “l’escenari ja ha estat alertat i posat en coneixement de forma reiterada al llarg dels darrers anys, sense èxit, a les institucions i administracions competents, a qui hem estès la mà en múltiples ocasions per a consensuar i coordinar una resposta conjunta que sigui beneficiosa per a tot el territori”.

Josep Llopart, alcalde de Piera, assegura que “entenem que aquesta és una situació que genera una lògica inseguretat ciutadana a casa nostra i que, per tant, no es pot demorar més en el temps i necessita ser tractada amb urgència”.

Per tot plegat, a l’espera de poder mantenir una trobada per tal de cercar solucions a aquesta problemàtica, des dels municipis de Piera i Masquefa es reivindica novament la necessitat d’habilitar a l’Anoia Sud una comissaria del cos de Mossos d’Esquadra que recolzi la tasca de les policies locals i contribueixi a vetllar per la seguretat i el benestar de la ciutadania. I mentre això no sigui possible, Xavier Boquete i Josep Llopart demanen que es doti el territori dels efectius policials corresponents per a cobrir aquesta zona.

L’entrada Masquefa i Piera fan front comú per a reclamar més dotació i presència policial al territori ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-i-piera-fan-front-comu-per-a-reclamar-mes-dotacio-i-presencia-policial-al-territori/