La Generalitat amplia les restriccions fins l’11 de gener i preveu algunes excepcions durant els dies festius

Categories General

S’aplicaran a partir de dilluns 21 de desembre i fins a l’11 de gener.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que les mesures sanitàries per reduir els contagis de la Covid-19 s’amplien fins l’11 de gener de 2021, atenent el repunt dels casos. D’aquesta manera, queden congelats els trams de desescalada previstos i les mesures s’aniran revisant i anunciant depenent de les dades sanitàries. Tot seguit trobareu un resum de les principals mesures:

Mobilitat

Perímetre tancat a tot Catalunya, excepte per als desplaçaments justificats i visites al lloc de residència habitual de familiars o persones properes entre el 23 de desembre i el 6 de gener.

Dins del territori es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana, tot i que els membres d’una bombolla de convivència es poden establir (residència o allotjament) en una altra comarca.

La zona transfrontera entre Andorra i l’Alt Urgell s’assimila a una sola comarca i s’hi permeten els desplaçaments dels residents.

A través del següent enllaç us podeu descarregar el certificat autoresponsable de desplaçament.

Activitat social i confinament nocturn durant els dies festius de Nadal

Les activitats socials es podran ampliar a un màxim de 10 persones, sempre i quan, com a molt coincideixin un màxim 2 bombolles de convivència. La resta de dies se segueix el límit de 6 persones.

El confinament nocturn es manté des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, llevat de la nit de Nadal i la nit de Cap d’any, que començarà a la 1 h de la matinada i la nit de Reis, que començarà a les 23 h.

Hostaleria i la restauració

Els bars i restaurants podran obrir al públic per servir esmorzars i dinars, i podran obrir en 2 franges horàries: de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Es podrà servir menjar per emportar fins a les 22 h, al mateix establiment, i fins a les 23 h, en el cas del servei a domicili.

Els que estiguin situats en centres comercials hauran de tancar.

Instal·lacions esportives interiors

Caldrà concertar cita prèvia, garantir una bona ventilació, fer les activitats grupals amb mascareta i mantenir els vestidors tancats, excepte per als usuaris de piscina.

Activitats tradicionals i de cultura populars de Nadal

Queden condicionades a evitar les aglomeracions i han de ser estàtiques. Només es podran fer les que siguin perimetrades, amb control d’accessos i amb cita prèvia. En els espais interiors, el públic hi ha d’assistir amb seient preassignat i romandre assegut durant tota l’activitat.

Trobareu més informació i totes les mesures al web de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada La Generalitat amplia les restriccions fins l’11 de gener i preveu algunes excepcions durant els dies festius ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-generalitat-amplia-les-restriccions-fins-l11-de-gener-i-preveu-algunes-excepcions-durant-els-dies-festius/