Les proves d’automostra arriben als centres educatius de Masquefa i La Beguda Alta

Categories General

Aquestes proves són voluntàries i s’han fet arribar al professorat, conserges i personal de neteja i de menjador de les escoles.

Al llarg d’aquesta setmana els professionals dels centres educatius de Masquefa i de La Beguda Alta han tingut a la seva disposició proves d’automostra de PCR per a detectar la Covid-19. Aquestes mostres facilitades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) s’han fet arribar a l’Escola El Turó, l’Escola Font del Roure, l’Escola Vinyes Verdes i la Llar d’Infants La Baldufa.

Les proves eren voluntàries i anaven adreçades al professorat, conserges i personal de neteja i de menjador de les escoles. Aquestes proves d’automostra tenen com a objectiu millorar la capacitat de detectar el coronavirus i consisteixen en l’autopresa de mostra per a PCR mitjançant frotis nasal. En aquest sentit, per a garantir que el frotis nasal es fa correctament i que l’automostra és vàlida, s’ha comptat amb la supervisió de professionals sanitaris que han ensenyat als usuaris com fer-ho i han supervisat el procés.

Finalment, també cal recordar que al llarg dels darrers dies els professionals sanitaris del Centre d’Atenció Primària de Masquefa, que treballen a primera línia de la pandèmia, ja han rebut les vacunes proporcionades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

L’entrada Les proves d’automostra arriben als centres educatius de Masquefa i La Beguda Alta ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/les-proves-dautomostra-arriben-als-centres-educatius-de-masquefa-i-la-beguda-alta/