L’Ajuntament dóna facilitats perquè bars i restaurants puguin ampliar les seves terrasses sense cost

Categories General

Aquesta mesura es realitza per intentar pal·liar els efectes econòmics que els pugui ocasionar la reducció del 50% de l’aforament a partir de la fase 1 del pla de desconfinament.

Un dels sectors més afectats per la crisi sanitària del coronavirus és el de l’hostaleria i la restauració, degut a les restriccions de mobilitat i a les mesures de confinament decretades pels governs català i espanyol per a frenar la propagació de la Covid-19. En aquests moments, davant el pla de desconfinament progressiu previst, l’Ajuntament de Masquefa desplegarà diferents mesures encaminades a mitigar els efectes negatius d’aquest període d’excepcionalitat i ajudar a mantenir el dinamisme i l’activitat de bars i restaurant. Per això, el consistori permetrà l’ampliació de les seves terrasses sense cost.

Un cop Masquefa entri en la fase 1 del desconfinament, el sector de l’hostaleria i la restauració podrà obrir les terrasses, però només amb una ocupació del 50%. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament autoritza a bars i restaurants que ja disposaven de terrasses abans de l’aparició de la Covid-19 a ampliar de manera temporal aquesta zona disminuint l’espai d’aparcament dels vehicles, però mai perjudicant els vianants o entrades d’habitatges i comerços. Amb aquesta actuació, que consisteix en el fet que bars i restaurants podran utilitzar més espai de terrassa del que inicialment se’ls havia concedit, podran disposar del 100% de les taules que tenien abans de la propagació del coronavirus, sempre ubicant-les més separades i respectant les mesures de salut i seguretat que determinin els governs català i espanyol. En aquest sentit, es recorda que hi ha d’haver una distància mínima de dos metres entre taules i els grups de clients tindran un màxim de deu persones a partir de la fase 1 del desconfinament.

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi, assegura que “els efectes d’aquesta crisi sanitària poden ser molt durs per als comerciants i restauradors de Masquefa, per això apliquem aquesta mesura per protegir-los i intentar mitigar els efectes negatius que els pugui ocasionar aquesta situació”. I afegeix que “l’Ajuntament continua treballant intensament per desplegar més mesures i actuacions que enforteixin el teixit comercial”.

S’estudiarà cas per cas, amb la màxima cura i buscant la solució més adequada, en què es comptabilitzin usos per respectar els horaris fixats i vetllar pel respecte als drets dels veïns de la zona. A més, l’Ajuntament preveu també una sèrie de condicions al sector de la restauració: els establiments seran responsables de la neteja de la zona de terrasses, tant pel que fa a taules i cadires com a l’espai públic que ocupen, i ho hauran de fer seguint les normes sanitàries vigents.

 

L’entrada L’Ajuntament dóna facilitats perquè bars i restaurants puguin ampliar les seves terrasses sense cost ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-dona-facilitats-perque-bars-i-restaurants-puguin-ampliar-les-seves-terrasses-sense-cost/