Preinscripcions escolars als centres educatius de Masquefa i de La Beguda Alta per al curs 2020-2021

Categories General

La preinscripció escolar per a infantil (primer i segon cicle), primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig; mentre que per al batxillerat, la preinscripció serà del 27 de maig al 3 de juny. Les preinscripcions es podran fer de manera telemàtica i no presencial.

A partir el 13 de maig i fins el 22 del mateix mes es podrà dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer (0-3 anys) i segon (3-6 anys) cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria a l’EBM La Baldufa, l’Escola El Turó, l’Escola Font del Roure, l’Escola Vinyes Verdes o l’Institut de Masquefa. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials.

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà de Formació Professional i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior de Formació Professional i d’arts plàstiques i disseny.

Preinscripció telemàtica

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat en el cas de l’Escola El Turó, l’Escola Font del Roure, l’Escola Vinyes Verdes i l’Institut de Masquefa. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

En el cas de l’EBM La Baldufa les sol·licituds de preinscripció es duran a terme únicament enviant el formulari telemàtic de sol·licitud de preinscripció del Departament d’Educació de la Generalitat i la documentació necessària al correu electrònic escolabressol@masquefa.net. Tota la informació sobre l’escola bressol municipal es podrà consultar al web de l’Ajuntament de Masquefa, ja que el centre no disposa de portal web propi.

Preinscripció presencial

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

Pel que fa a la cita prèvia, cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres educatius de Masquefa i de La Beguda Alta, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

A causa del tancament de centres per la Covid-19, enguany molts centres educatius no han estat a temps de dur a terme la jornada de portes obertes. Atès que aquests només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció,  no serà possible realitzar visites als centres. Amb tot, els webs dels diferents centres educatius de Masquefa i de La Beguda Alta i el portal www.masquefa.cat/educacio oferiran informació sobre els projectes educatius i els trets identificatius de cada escola.

Període de matriculació

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l’avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

L’entrada Preinscripcions escolars als centres educatius de Masquefa i de La Beguda Alta per al curs 2020-2021 ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/preinscripcions-escolars-als-centres-educatius-de-masquefa-i-de-la-beguda-alta-per-al-curs-2020-2021/