Episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya

Categories General

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat un episodi d’alta contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya.

La Generalitat ha declarat un episodi per alta contaminació a tot el territori. El protocol que s’ha activat no comporta restriccions a vehicles, tot i que es recomana a la població desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat i realitzar una conducció eficient.

Aquest tipus d’episodis es produeixen entre 2 o 3 dies l’any a causa de l’alta concentració de partícules contaminants microscòpiques propiciada també per la situació meteorològica.

Tot i que no s’han establert restriccions a la mobilitat, es recomana:

  • Evitar desplaçaments innecessaris i especialment en hora punta.
  • Desplaçar-se caminant, amb bicicleta, o practicar un altre tipus de mobilitat activa.
  • Si no hi ha cap altre opció que el vehicle privat, intentar utilitzar vehicles nets, compartir cotxe o combinar-lo amb el transport públic.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc
  • Moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars.

L’entrada Episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/episodi-dalta-contaminacio-per-particules-a-tot-catalunya/