Els alcaldes de l’EAP Martorell Rural es reuneixen a Masquefa per a reclamar conjuntament millores en l’atenció primària

Categories General

S’exigeix al Departament de Salut que es cobreixin les 15 places existents de metges als CAP de l’EAP Martorell Rural i una millor gestió per part de la Generalitat dels recursos existents.

L’Ajuntament de Masquefa ha acollit aquest dilluns 3 d’abril una reunió de treball amb els alcaldes dels municipis que integren l’EAP Martorell Rural: Masquefa, Castellví de Rosanes, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires.

La trobada tenia com a objectiu tractar conjuntament una de les grans problemàtiques que pateix el territori i que implica a tots els municipis de l’EAP Martorell Rural, que plegats sumen una població de 30.000 habitants: la precarietat del servei d’atenció primària.

En aquest sentit, Masquefa, Castellví de Rosanes, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires fan front comú per a exigir al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya actuacions urgents per a millorar el servei d’atenció primària i garantir als veïns una prestació òptima d’aquest servei bàsic.

Així, entre les reclamacions que es fan des del territori hi ha la cobertura íntegra i urgent de les actuals 15 places de metge que hi ha habilitades a l’EAP Martorell Rural. I és que, actualment, d’aquesta quinzena de places només n’hi ha coberta poc més de la meitat, un total de vuit, el que genera una mala atenció i una prestació deficitària del servei a la població, així com una sobrecàrrega molt important i inviable per als metges que treballen.

Al mateix temps, els alcaldes també sol·liciten una reunió entre representants dels municipis de l’EAP Martorell Rural i del Departament de Salut per a poder abordar conjuntament aquesta problemàtica.

Finalment, també es reclama a la Generalitat de Catalunya una recomposició de l’EAP per tal d’evitar desplaçaments innecessaris i il·lògics a la població, ja que no existeix una connexió amb transport públic òptima entre els diferents municipis que integren l’EAP; i s’exigeix al Departament de Salut que es dugui a terme una millor gestió dels recursos existents per a garantir una atenció més acurada a tots els veïns.

L’entrada Els alcaldes de l’EAP Martorell Rural es reuneixen a Masquefa per a reclamar conjuntament millores en l’atenció primària ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/els-alcaldes-de-leap-martorell-rural-es-reuneixen-a-masquefa-per-a-reclamar-conjuntament-millores-en-latencio-primaria/