El Programa Treball i Formació 2020 del Consell Comarcal de l’Anoia es desplega a Masquefa

Categories General

La Brigada municipal d’obres i serveis compta a la seva plantilla amb una persona beneficiària d’aquest projecte destinat a facilitar la inserció laboral de dones en situació d’atur.

Masquefa és un dels cinc municipis anoiencs -juntament amb Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, La Llacuna i Prats de Rei- que enguany participen activament del Programa Treball i Formació 2020 impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia; un projecte destinat a millorar l’ocupabilitat, especialment durant la pandèmia de Covid-19, de dones en situació d’atur i en recerca activa de feina.

La convocatòria d’enguany està destinada a desenvolupar en diferents municipis de la comarca el projecte de rehabilitació de zones verdes i entorns naturals a l’Anoia, a través de la contractació de cinc dones en situació d’atur i amb perfil d’operàries de suport i auxiliars de manteniment i jardineria, a qui se’ls hi ofereix un contracte de treball d’una durada de 12 mesos. En el cas de Masquefa, la persona contractada realitza tasques de suport a la Brigada municipal d’obres i serveis.

Mitjançant aquest projecte es rehabilitarà i promocionarà diversos espais verds de la comarca, que contribuiran a integrar les fronteres urbanes i periurbanes, millorant la visió de l’entorn urbà i facilitant les interconnexions dels elements físic, rural i natural de la comarca, aconseguint una comarca més humana i habitable. Així  mateix,  permetrà  realçar  els  equipaments,  les  zones  verdes  i  naturals  que existeixen  en  la  comarca,  potenciant  el  manteniment  i  respecte  dels  ecosistemes existents.  A  més,  també  faran  tasques  de  recuperació  i  preservació  de  zones d’interès turístic i natural.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuades d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la RESOLUCIÓ TSF/2831/2020, de 30 d’octubre i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny i per l’Ordre TSF/20/2020, de 25 de febrer. Aquests contractes poden ser cofinançat pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.

L’entrada El Programa Treball i Formació 2020 del Consell Comarcal de l’Anoia es desplega a Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-programa-treball-i-formacio-2020-del-consell-comarcal-de-lanoia-es-desplega-a-masquefa/