Comunicat de l’Ajuntament davant la detenció del presumpte autor de la violació d’una jove de Masquefa

Categories General

El consistori es presentarà com a acusació particular en el cas.

Davant la recent detenció per part del cos de Mossos d’Esquadra del presumpte autor de la violació d’una menor masquefina a Igualada el passat 1 de novembre de 2021, l’Ajuntament de Masquefa manifesta el següent:

  • Primer, posar en valor la tasca duta a terme per tots els cossos policials i de seguretat implicats en la investigació d’aquest delicte.
  • Segon, informar que el consistori ja s’ha posat en contacte directe amb la família de la víctima per a reiterar-li tot el seu suport i posar-se novament a la seva plena disposició.
  • Tercer, avançar que l’Ajuntament de Masquefa, com a una de les primeres accions que durà a terme per a donar suport a la víctima i a la seva família -i sota el seu vistiplau-, és presentar-se com a acusació particular en el cas i en el judici que se’n pugui derivar.
  • Quart, condemnar i denunciar novament la violació patida per aquesta menor masquefina i refermar de nou el compromís i la voluntat d’aquest Ajuntament perquè aquesta agressió no quedi impune.
  • Cinquè, refermar la posició del consistori en la prevenció i erradicació de qualsevol forma de violència masclista que atempti contra els drets i llibertats de les dones i/o de qualsevol persona per raó de gènere, sexe, origen o identitat.
  • Sisè, destacar que la posició institucional de l’Ajuntament de Masquefa és unànime i que compta amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori.
  • I setè, agrair i posar en valor totes les mostres de suport i solidaritat rebudes al llarg dels darrers mesos; així com la tasca de la ciutadania, entitats i institucions per a fer front a la pandèmia del masclisme. Una xacra que és responsabilitat de tots poder erradicar.

L’entrada Comunicat de l’Ajuntament davant la detenció del presumpte autor de la violació d’una jove de Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/comunicat-de-lajuntament-davant-la-detencio-del-presumpte-autor-de-la-violacio-duna-jove-de-masquefa/