Xerrada sobre tradicions nadalenques europees al Casal d’Avis

Categories General

El Casal d’Avis va acollir el passat divendres 17 de desembre una conferència interactiva sobre la diversitat europea a través d’un viatge per les diferents tradicions de Nadal a la Unió Europea.

L’expert en polítiques europees Joaquim Millán va dirigir una exposició sobre les tradicions nadalenques en el marc de la Unió Europea. El viatge va començar pels països nòrdics, més concretament Finlàndia, on va destacar la importància de Santa Claus en la cultura nòrdica. Poc a poc el viatge va seguir cap a l’est pels països eslaus on es va destacar la figura de l’Avi Koleda, un personatge que arriba el 25 de desembre i fonamental en les tradicions nadalenques d’aquelles latituds.

El camí de les tradicions nadalenques també va passar per Alemanya i els Països Baixos, on es va fer menció a la gastronomia especial i a la tradició de l’arbre de Nadal, que està documentada des del segle VIII d.C. Els assistents també van conèixer que als Països Baixos la tradició explica que el Sant Nicolau procedeix d’Espanya. Del Regne Unit es van destacar els mitjons i el color real de Santa Claus, el verd. A França es va poder gaudir del famós tronc de Nadal.

El viatge va acabar als països del sud. De Grècia es va explicar com els regals arriben en el vaixell de Sant Basili l’1 de gener. D’Itàlia es va destacar l’única tradició nadalenca a Europa que té un personatge principal femení, la bruixa Befana, que porta regals als infants la nit del 5 i 6.

Les persones assistents no només van escoltar, sinó que també van aportar els seus coneixements. Destacar les explicacions que es van fer sobre les tradicions a Irlanda o les explicacions del Nadal a la Masquefa mitjans de segle XX.

Daniel Gutiérrez, regidor de Visió Europea, destaca que “el marc del Nadal és una molt bona oportunitat per descobrir que la diversitat cultural i les tradicions ens uneixen a tots els europeus. Som Europa i el passat divendres ho vam comprovar”.

L’entrada Xerrada sobre tradicions nadalenques europees al Casal d’Avis ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/xerrada-sobre-tradicions-nadalenques-europees-al-casal-davis/