Sol·licitud d’inscripció al cens electoral per a persones estrangeres

Categories General

Les sol·licituds s’hauran de dur a terme entre l’1 de desembre del 2022 i el 15 de gener del 2023.

El proper 28 de maig de 2023 se celebraran les Eleccions Municipals per tal que la població esculli la composició del govern de l’Ajuntament de Masquefa.

L’Oficina del cens electoral (OCE) serà l’encarregada d’enviar una comunicació a les persones residents a l’Estat espanyol, que siguin nacionals d’altres països que tinguin acord per les eleccions municipals i compleixin amb els requisits, on s’explicarà la forma en què han de sol·licitar la inscripció en el cens electoral.

Les persones interessades han de complimentar la comunicació que rebran de l’OCE, l’han de signar i enviar dins el termini establert a la delegació provincial de l’OCE que correspongui. Aquesta sol·licitud també es podrà realitzar de manera telemàtica a través del portal de l’INE-OCE.

Aquelles persones que considerin que compleixen amb els requisits per poder votar a les eleccions municipals, tot i no rebre l’escrit de l’OCE, podran presentar una sol·licitud de manera personal a l’ajuntament de residència, tot identificant-se amb la targeta d’identitat estrangera i adjuntant-ne una fotocòpia.

En el cas de les persones procedents d’Islàndia i Noruega, així com aquelles persones del Regne Unit que s’hagin inscrit en el padró municipal abans de dia 1 de gener del 2021, podran acreditar la seva identitat tant amb la targeta d’identitat d’estranger com amb el passaport o el document d’identitat del seu país d’origen.

Les sol·licituds s’hauran de dur a terme entre l’1 de desembre del 2022 i el 15 de gener del 2023.

La ciutadania nacional de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, Trinitat i Tobago, i Xile podrà exercir el seu dret a sufragi actiu en les eleccions municipals, sempre i quan hagi residit a l’Estat espanyol de manera legal i de forma ininterrompuda durant almenys cinc anys abans de la sol·licitud d’inscripció al cens electoral. Per la ciutadania de Noruega, per obtenir la inscripció al cens és necessari residir durant 3 anys a l’Estat espanyol de manera legal i ininterrompuda.

L’entrada Sol·licitud d’inscripció al cens electoral per a persones estrangeres ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/sollicitud-dinscripcio-al-cens-electoral-per-a-persones-estrangeres/