El CTC va tramitar l’any 2022 fins a 800 certificats digitals idCAT

Categories General

Per a dur a terme aquesta gestió cal demanar cita prèvia trucant tal 93 772 78 28 o enviant un correu electrònic a l’adreça ctc@masquefa.net.

El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa és una de les entitats de registre en la que habitualment es pot tramitar presencialment el certificat digital idCAT, una eina per a fer tràmits amb les administracions i ens que integren el sector públic de Catalunya.

En aquest sentit, el CTC s’ha consolidat arreu del territori com un dels principals punts on poder dur a terme aquesta gestió. I és que, sense anar més lluny, l’any 2022 es van tramitar a l’equipament masquefí un total de 800 certificats digitals idCAT; oferint, així, el servei tant a veïns i veïnes de Masquefa com a persones vingudes de diferents punts de la comarca.

Què és l’idCAT?

L’idCAT és un certificador digital que garanteix la identitat de les persones a internet. Permet operar amb diferent administracions i, a més, assegura la integritat de les de les dades enviades, així com la seva confidencialitat. També permet fer altres operacions com signar correus, documents electrònics i formularis web.

Existeixen dos tipus d’idCAT:

  • L’idCAT permanent: s’instal.la en un equip de manera permanent i es recomana exportar-lo per tenir una còpia de seguretat. Així mateix guardar-lo a un llapis de memòria o al núvol.
  • L’idCAT mòbil: és molt senzill d’utilitzar i de donar d’alta al portal idcatmobil.seu.cat, es fa de manera telemàtica, només cal tenir a mà el DNI, la targeta sanitària i el telèfon mòbil.

L’entrada El CTC va tramitar l’any 2022 fins a 800 certificats digitals idCAT ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-ctc-va-tramitar-lany-2022-fins-a-800-certificats-digitals-idcat/