Sessió informativa sobre el programa “Noves Oportunitats Catalunya Central”

Categories General

La trobada tindrà lloc dilluns 17 d’octubre, a les 11.30 h, al Casal de Joves de Masquefa. La iniciativa busca oferir al jovent d’entre 16 a 24 anys una àmplia proposta de formació.

El Casal de Joves de Masquefa acollirà una sessió informativa el pròxim dilluns 17 d’octubre, a les 11.30 h, sobre el programa “Noves Oportunitats Catalunya Central”, una iniciativa enfocada al jovent de 16 a 24 anys amb ESO o ESO sense certificar que ofereix diversos itineraris d’especialització laboral.

El programa “Noves Oportunitats Catalunya Central” neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre dels milers de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat, són invisibles per a les empreses.

Què ofereix el programa?

 • Itineraris flexibles a mig i llarg termini adaptats als requeriments de cada jove.
 • Itineraris vinculats a l’entorn productiu, amb un ampli ventall d’opcions professionals i amb una orientació inicial que ajuda a conèixer les ocupacions abans de triar-les.
 • Itineraris que incorporen tant formació professionalitzadora com de competències bàsiques i transversals. L’especialitat dependrà del grup i dels seus interessos.
 • Acompanyament intensiu i proper al llarg de tot l’itinerari, fins i tot en els primers mesos d’inserció laboral o de retorn al sistema educatiu.

Per a participar als cursos cal que la persona demandant no estigui treballant, ni estudiant i estigui donada d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i a la Garantia Juvenil. Els itineraris formatius que s’oferiran són els següents:

 • Industrial: amb electricitat, robòtica o tèxtil.
 • Automoció: amb mecànica de motocicletes i vehicles lleugers.
 • Comercial: amb atenció al client i màrqueting, administració, logística…
 • Hostaleria: amb cuina, sala i barra o pastisseria.
 • Imatge personal: amb perruqueria i estètica
 • L’aula: amb preparació de provés d’accés a grau mitjà, acompanyament per a l’obtenció del graduat escolar o adaptació curricular.
 • Primera Oportunitat: amb alfabetització de llengua catalana, coneixements laborals i de l’entorn per a joves nouvinguts.

Aquest servei estarà ubicat als municipis de Masquefa i Piera i la formació i tutorització es durà a terme en diferents espais d’aquests municipis. Podeu consultar tota la informació adreçar-vos al telèfon 93 522 00 40/620 911 063 o enviant un correu a novesoportunitats@ampans.cat.

L’entrada Sessió informativa sobre el programa “Noves Oportunitats Catalunya Central” ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/sessio-informativa-sobre-el-programa-noves-oportunitats-catalunya-central/