Puja en globus i dibuixa el futur de Masquefa

Categories General

L’activitat tindrà lloc el 28 de maig i les places són limitades (150 persones). Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament al web www.masquefa.cat/tramits.

El proper dissabte 28 de maig, de 09 a 11 h, davant de l’Escola Font del Roure se celebrarà una acció de participació ciutadana emmarcada en el disseny de l’Agenda Urbana Local i adreçada als infants, joves i famílies masquefines.

Mitjançant un globus captiu la ciutadania s’enlairarà per sobre de l’skyline de Masquefa i podrà observar el territori. Al baixar es proposaran dos tipus d’accions:

  • Elaboració d’un mapa gegant de Masquefa que reflecteixi els espais que més agraden o les coses que canviarien del municipi: edificis, equipaments, zones verdes… Aquesta acció està especialment enfocada a infants i joves.
  • Resposta d’una enquesta sobre el futur de Masquefa: després de veure Masquefa des de l’aire se sol·licitarà als participants que responguin una enquesta sobre el futur de Masquefa. Aquesta acció estarà enfocada a joves i adults.

Els resultats d’aquesta acció de participació ciutadana serviran per a continuar dissenyant l’Agenda Urbana Local de Masquefa. Les places són limitades (150 persones) i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament al web www.masquefa.cat/tramits.

Què és l’Agenda Urbana Local?

L’Agenda Urbana Local consisteix en el procés de planificació estratègica urbana i territorial dels municipis, basada en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, les agendes urbanes (Nova Agenda Urbana, Agenda Urbana Espanyola i Agenda Urbana de Catalunya), i la participació ciutadana. Defineix les prioritats i objectius de futur del municipi, i possibilita materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes.

Els objectius que Masquefa vol assolir amb el disseny de l’Agenda Urbana Local estan associats als principis de l’Agenda 2030 com a marc de referència, amb una visió territorial, sostenible i de governança oberta.  Són els següents:

  • Salut: qualitat de l’aire, posant el focus en la cerca d’alternatives a les emissions de l’Abocador i Ecoparc4 de Can Mata que generen un impacte negatiu sobre Masquefa. Promoure l’ús comunitari d’energies renovables a partir de l’esforç públic i privat.
  • Benestar: fomentar una societat justa i solidària en un municipi socialment responsable i inclusiu treballant polítiques socials abordin la vulnerabilitat, l’accés als serveis bàsics, l’habitatge, la formació i el treball.
  • Qualitat urbana: desenvolupar un model urbà equilibrat i sostenible que esdevingui inclusiu i que generi millores als barris. Les polítiques d’habitatge han de garantir l’accés a l’habitatge digne, donar resposta a les situacions d’emergència i reduir l’impacte ambiental.
  • Prosperitat: promovent un enfocament cap a un model econòmic i de consum circular i verd. Generar sinergies existents al territori per cercar noves oportunitats a partir de la creativitat i la innovació.
  • Canvi climàtic: protegir l’entorn ambiental de Masquefa i esdevenir un territori resilient.
  • Governança: facilitar la presa de decisions de forma compartida i transparent. Govern obert.

Tota la informació de l’Agenda Urbana Local de Masquefa es pot consultar aquí.

L’entrada Puja en globus i dibuixa el futur de Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/puja-en-globus-i-dibuixa-el-futur-de-masquefa/