Mesures i recomanacions per prevenir el Coronavirus

Categories General

L’Ajuntament de Masquefa trasllada un missatge de tranquil·litat a tots els veïns del poble i de plena confiança en la gestió del sistema sanitari públic. En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat. El consistori, a més, comparteix l’entrevista realitzada per Ràdio Masquefa a Cèlia Cols Segarra, metgessa de família i directora de l’EAP Martorell Rural, on informa del protocol d’actuació i comparteix mesures de prevenció. Podeu escoltar l’entrevista clicant aquest enllaç.

El Departament de Salut ha actualitzat recentment el protocol sanitari i aposta per l’atenció domiciliària, tant en els possibles casos de coronavirus com en els casos confirmats amb símptomes lleus. En primera instància, doncs, la població pot trucar al 061 si té dubtes o vol rebre més informació. L’Ajuntament recorda que els símptomes més comuns inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. El 80% dels casos són lleus, el 15% són greus i el 2%, crítics, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Per prevenir el virus, el Departament de Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

. Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

. Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.

. Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.

. Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Atès que l’OMS ha declarat el brot del nou coronavirus com a emergència de salut pública d’importància internacional, és aconsellable evitar viatges innecessaris a les zones afectades.

Per un altre costat, l’Ajuntament subratlla que el Departament de Salut informa de la situació als consistoris constantment. Per aquest motiu, es recomana seguir els consells del #canalSalut, el canal oficial d’informació. Per a més detalls, podeu consultar aquest enllaç.

L’entrada Mesures i recomanacions per prevenir el Coronavirus ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/mesures-i-recomanacions-per-prevenir-el-coronavirus/