Masquefa rep el Segell Biosphere de Turisme Sostenible

Categories General

El CRARC i l’Ajuntament de Masquefa reben el segell que certifica el compromís amb el turisme sostenible i l’Agenda 2030.

El CRARC i l’Ajuntament de Masquefa han aconseguit el distintiu Biosphere 2023 pel seu compromís amb la sostenibilitat i el turisme sostenible. La certificació Biosphere confirma la implicació de les institucions i empreses, així com les seves bones pràctiques.

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a institucions, empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

El CRARC rep més de 20.000 visites l’any. És, per tant, el màxim exponent turístic del municipi. El seu compromís pel turisme sostenible se centra en l’ús de productes de proximitat, fomentar la reutilització i el reciclatge i disminuir la petjada de carboni en les seves activitats. Podeu consultar més informació sobre el Certificat Biosphere del CRARC aquí.

L’Ajuntament de Masquefa com a institució local que implementa les polítiques turístiques rep la distinció en el marc de la destinació Paisatges de Catalunya i del treball desenvolupat amb el Consell Comarcal de l’Anoia. Per a més informació podeu accedir aquí.

Daniel Gutiérrez, regidor de Promoció del Territori de l’Ajuntament, remarca que “la sostenibilitat és el camí de present i futur de l’activitat turística. Al CRARC i a Masquefa treballem per ser una destinació sostenible de referència, fomentant una activitat turística responsable, coherent i conscient a nivell ambiental, social i econòmic. Amb el compromís Biosphere posem l’Agenda 2030 com a eix fonamental del desenvolupament de Masquefa i de la política turística de Masquefa. Enhorabona al CRARC per la certificació i als equips tècnics municipals per la seva feina i compromís”.

Les institucions, empreses i serveis turístics interessades en adherir-se al projecte i aconseguir el segell hauran de seguir un programa basat en l’assistència a formacions, participació en tallers col·lectius i rebran l’assessorament i acompanyament d’implantadors especialistes en el compliment dels requisits del segell.

Per poder participar en el projecte cal que ho feu saber a través del correu electrònic:  turisme@anoia.cat.

L’entrada Masquefa rep el Segell Biosphere de Turisme Sostenible ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-rep-el-segell-biosphere-de-turisme-sostenible/