Masquefa presenta la seva Agenda Urbana Local

Categories General

Dijous 7 d’abril se celebrarà una sessió informativa pública i oberta a la ciutadania, que també es podrà veure online a través del canal de YouTube de Ràdio Masquefa.

L’Ajuntament de Masquefa -amb el suport de Diputació de Barcelona, que assumeix el cost total del desenvolupament del projecte- serà ben aviat un dels primers municipis de tot Catalunya en desenvolupar una Agenda Urbana Local.

I el pròxim dijous 7 d’abril se celebrarà una sessió informativa on es presentarà públicament i s’explicaran tots els detalls d’aquest projecte. La jornada tindrà lloc a partir de les 12 h a la sala d’actes del CTC i també es podrà seguir en directe al canal de YouTube de Ràdio Masquefa.

A la presentació hi intervindran l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; el regidor de Planejament Urbanístic i Sostenibilitat, Daniel Gutiérrez; Jaume Moseguí, arquitecte de la Diputació de Barcelona; i Laura Camprubí, cap de l’Àrea de Medi Ambient i Paisatge de la consultoria El Risell.

Què és l’Agenda Urbana Local?

L’Agenda Urbana Local consisteix en el procés de planificació estratègica urbana i territorial dels municipis, basada en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, les agendes urbanes (Nova Agenda Urbana, Agenda Urbana Espanyola i Agenda Urbana de Catalunya), i la participació ciutadana. Defineix les prioritats i objectius de futur del municipi, i possibilita materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes.

Els objectius que Masquefa vol assolir amb el disseny de l’Agenda Urbana Local estan associats als principis de l’Agenda 2030 com a marc de referència, amb una visió territorial, sostenible i de governança oberta.  Són els següents:

  • Salut: qualitat de l’aire, posant el focus en la cerca d’alternatives a les emissions de l’Abocador i Ecoparc4 de Can Mata que generen un impacte negatiu sobre Masquefa. Promoure l’ús comunitari d’energies renovables a partir de l’esforç públic i privat.
  • Benestar: fomentar una societat justa i solidària en un municipi socialment responsable i inclusiu treballant polítiques socials abordin la vulnerabilitat, l’accés als serveis bàsics, l’habitatge, la formació i el treball.
  • Qualitat urbana: desenvolupar un model urbà equilibrat i sostenible que esdevingui inclusiu i que generi millores als barris. Les polítiques d’habitatge han de garantir l’accés a l’habitatge digne, donar resposta a les situacions d’emergència i reduir l’impacte ambiental.
  • Prosperitat: promovent un enfoc cap a un model econòmic i de consum circular i verd. Generar sinèrgies existents al territori per cercar noves oportunitats a partir de la creativitat i la innovació.
  • Cavi climàtic: protegir l’entorn ambiental de Masquefa i esdevenir un territori resilient.
  • Governança: facilitar la presa de decisions de forma compartida i transparent. Govern obert.

L’entrada Masquefa presenta la seva Agenda Urbana Local ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-presenta-la-seva-agenda-urbana-local/