Masquefa posa en valor el seu patrimoni històric i cultural a les Jornades Europees del Patrimoni

Categories General

Jornades Europees de Patrimoni a Masquefa 2023

El programa inclou dues visites guiades, una a l’arxiu municipal i l’altra a l’església de Sant Pere i la Santa Creu (al Cementiri Vell), i el concert de Big Dani

El cap de setmana vinent, Masquefa participa, juntament amb altres municipis, en la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que vol fer valdre l’herència històrica i cultural de diferents indrets europeus amb jornades de portes obertes i activitats gratuïtes.

A Masquefa, les JEP proposen un dissabte 21 d’octubre amb diverses d’activitats. La primera és a les 12 h i es tracta d’una visita guiada a l’arxiu municipal amb refrigeri inclòs a la biblioteca. Permetrà conèixer els documents que es conserven en aquesta institució, entre els quals es troben els pergamins més antics de la vila, i descobrir com ha anat canviant la documentació amb el pas dels anys. Anirà a càrrec de Patrícia Álvarez i tindrà els apunts històrics de Joan Luna.

A les 18:30 h es proposa la visita guiada ‘Sant Pere i la Santa Creu, del Romànic al Gòtic’, a l’església de Sant Pere i la Santa Creu (el Cementiri Vell), a càrrec d’Anoia Patrimoni, per tal de donar a conèixer els secrets d’aquest destacat conjunt arquitectònic del municipi. Aquest espai acollirà, precisament, l’última activitat de les jornades, amb un concert de Big Dani a partir de les 19:30 h i un sopar de carmanyola per posar punt final al dia d’activitats.

Les activitats d’aquestes jornades són gratuïtes. Per participar-hi cal inscripció prèvia a través de masquefa.cat/tramits o bé amb el codi QR que apareix en el cartell. 

L’entrada Masquefa posa en valor el seu patrimoni històric i cultural a les Jornades Europees del Patrimoni ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-posa-en-valor-el-seu-patrimoni-historic-i-cultural-a-les-jornades-europees-del-patrimoni/