Masquefa i Lurate Caccivio comparteixen experiències en les jornades d’agermanament a la vila italiana

Categories General

Agermanament Lurate Visita

Una comitiva masquefina és a la localitat italiana des de dimecres. Han participat en diferents activitats per conèixer més a fons el dia a dia de Lurate en matèria climàtica i esportiva

La comitiva d’agermanament de Masquefa amb Lurate Caccivio (Como, Itàlia) ja és al seu destí. El grup format per representants de l’Ajuntament, de Ràdio Masquefa, de la futura Comissió de Lurate Caccivio i de les entitats locals Masquefa Trail, Club Bàsquet Masquefa, Associació Gimnàstica Masquefa, Club Ciclista Masquefa i Vòlei Masquefa va arribar al municipi italià dimecres al matí, on els esperava una rebuda dels veïns i les autoritats municipals. 

La primera jornada d’intercanvi va consistir en una visita a l’escola intermèdia de Lurate, on l’alumnat va compartir els seus treballs sobre medi ambient i el Pacte Verd Europeu de la Comissió Europea, i en un sopar a la Parrocchia di Castello. Els joves masquefins van poder conèixer les famílies que els acollien i passar temps junts. 

Ahir, dijous 12 d’octubre, la delegació de Masquefa va gaudir d’una excursió de 8 km a l’espai natural del riu Lura, que dona nom a Lurate, amb les explicacions dels tècnics municipals i l’acompanyament dels joves de 6è de l’escola del poble.

A la tarda, va ser el torn de les activitats esportives: els representants de ‘trail’, ciclisme, bàsquet, vòlei i gimnàstica van poder entrenar i compartir experiències amb els seus homòlegs italians. Fins i tot, Ràdio Masquefa va retransmetre, en ‘streaming’, el partit de bàsquet entre Kaire Sport i el CB Masquefa.

 

Pel que fa a les autoritats masquefines, dijous a la tarda van reunir-se amb l’alcaldesa del Comune di Lurate, Anna Gargano, i el seu equip, per plantejar els detalls de la següent trobada en el marc de l’agermanament, prevista per l’any vinent. Al vespre, els participants de l’intercanvi van retrobar-se a l’Spazio Volta 3 per escoltar la conferència de la diputada Chiara Braga, diputada al Parlament italià i especialista en el Pacte Verd Europeu, i van gaudir d’un concert a càrrec de la coral de Lurate.

La delegació masquefina estarà a Lurate fins diumenge.

L’entrada Masquefa i Lurate Caccivio comparteixen experiències en les jornades d’agermanament a la vila italiana ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-i-lurate-caccivio-comparteixen-experiencies-en-les-jornades-dagermanament-a-la-vila-italiana/