Masquefa posa en valor el seu patrimoni a les Jornades Europees del Patrimoni

Categories General

Masquefa ha participat a les Jornades Europees del Patrimoni proposant activitats culturals al recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo i a la Capella del Roser.

El dissabte 23 d’octubre Masquefa va celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, una acció conjunta a tota la Unió Europea que pretén dignificar i posar en valor el patrimoni i la cultura europea i la seva diversitat. Enguany aquest esdeveniment celebrava la 30a edició.

Per la celebració d’aquestes #JEP21 les àrees de Promoció del Territori i Cultura van proposar centrar la mirada en dos conjunts arquitectònics fonamentals per entendre la història cultural, social i econòmica de Masquefa: la Capella del Roser i el recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo.

Pel matí es va celebrar una visita al recinte industrial de La Fàbrica Rogelio Rojo amb el guiatge de l’historiador local, Joan Luna. 25 persones van realitzar un recorregut pels espais més simbòlics del recinte i el centre d’interpretació, i es va explicar la important relació entre el conjunt industrial i la transformació de Masquefa en el primer terç del segle XX. El matí va finalitzar amb el concert del cantautor Grabriel Kazz, que va presentar les seves millors peces musicals a la plaça del CTC plena de veïns i visitants amb ganes d’escoltar bona música.

Per la tarda l’activitat cultural va seguir a la Capella del Roser. Les més de 40 persones inscrites a l’acte van comèixer, de la mà de Joan Luna, la importància de la història de l’espai religiós durant l’època moderna de Masquefa i la seva relació amb l’evolució urbana de la zona. Tot seguit, el duet Ann & Max van realitzar un concert molt emotiu amb versions de peces mestres del pop dels darrers 20 anys.

El regidor Daniel Gutiérrez destaca la participació dels veïns de Masquefa en aquestes dues accions proposades: “L’alta participació a les Jornades Europees del Patrimoni posa de manifest l’interès que desperta el patrimoni entre els masquefins. El recinte industrial de La Fàbrica Rogelio Rojo i la Capella del Roser no són dos espais fossilitzats, i a través de la seva transformació i dinamització juguen un paper en la nostra societat actual que també cal posar en valor”.

 

 

 

 

 

L’entrada Masquefa posa en valor el seu patrimoni a les Jornades Europees del Patrimoni ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-posa-en-valor-el-seu-patrimoni-a-les-jornades-europees-del-patrimoni/