Masquefa inaugura una escultura en homenatge als donants de sang

Categories General

L’escultura s’ha habilitat a La Fàbrica Rogelio Rojo i és obra dels escultors Ramon i Mercè de VaDeForja.

Aquest dimarts 21 de març s’ha inaugurat a Masquefa una escultura en homenatge als donants de sang del municipi, en una iniciativa impulsada per l’Ajuntament a proposta de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia (ADSA).

L’escultura ha estat dissenyada pels escultors Ramon i Mercè, de VaDeForja, i s’ha ubicat al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo.

L’acte d’inauguració ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; el president de la Federació de Donants de Sang, Marc Ibars; representants de l’ADSA; els escultors del projecte; i infants de quart de primària de l’Escola El Turó, que han recitat uns poemes a tots els assistents coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia.

Què representa l’escultura?

L’escultura està forjada amb ferro massís i és d’art figuratiu. Simbolitza una persona allargada i estilitzada, d’estètica simple i moderna, una figura simplificada i sense les proporcions exactes de la forma humana.

La figura subjecta amb les mans el seu cor de dimensions molt més grans, ja que donar sang és un acte sincer que surt del cor, un acte d’amor incondicional. Fa un gest com d’entrega, simbolitzant la generositat, l’empatia, l’altruisme… que té tota aquella persona que dona sang sense esperar absolutament res a canvi, ni tan sols sap a qui podrà ajudar la seva sang.

El cor és una peça gran amb volum, obert per la part superior. A dins hi viu una planta amb petites flors, senyal d’existència, de creixement, d’oportunitat… Amb ella es vol representar la recuperació i la vida que aconsegueixen les persones que reben la sang.

La part final del cor acaba simbòlicament en forma de gota de sang, feta amb un material diferent, de coure, per a donar-li importància.

L’entrada Masquefa inaugura una escultura en homenatge als donants de sang ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-inaugura-una-escultura-en-homenatge-als-donants-de-sang/