Masquefa forma part de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals de Barcelona

Categories General

L’Ajuntament ha participat en la primera trobada de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals de Barcelona, celebrada la setmana passada i organitzada per Diputació de Barcelona.

Les Agendes Urbanes Locals consisteixen en el procés de planificació estratègica urbana i territorial dels municipis, basada en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Defineix les prioritats i objectius de futur del municipi, i possibilita materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes. Masquefa també està dissenyant la seva Agenda Urbana Local aprofitant els diversos processos de reflexió sobre el futur del municipi oberts: POUM, PAM, Marca Masquefa, Pla d’Igualtat. Teniu més informació del disseny de l’Agenda Urbana de Masquefa aquí.

El passat dijous va tenir lloc la trobada de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals (XAUL), un espai d’intercanvi, capacitació i seguiment dels municipis de la demarcació de Barcelona en el desenvolupament de les agendes urbanes. En aquesta sessió s’han activat els mecanismes de participació dels diversos ajuntaments així com dels coneixements que s’aporten des dels seus àmbits, com a actors capdavanters en la implementació efectiva de les agendes urbanes en el seu territori.

En aquesta sessió van participar 14 entitats locals adherides a la xarxa, així com set municipis nous que tenen previst la seva incorporació. Així, les entitats participants que reben suport de la Diputació de Barcelona per a la redacció de l’Agenda urbana local són els municipis de la Mancomunitat de Municipis de la Conca d’Òdena, integrada Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí, així com dels municipis de Sant Cugat del Vallès, Martorell, Canet de Mar i Masquefa.

Altres municipis participants que compten amb plans d’acció de l’Agenda Urbana Europea han estat Sant Boi de Llobregat, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Granollers , Mataró i Martorell. També hi ha intervingut altres municipis que s’incorporen a la xarxa com l’Hospitalet de Llobregat, el Part de Llobregat, Cerdanyola, Vallirana, Torrelles de Llobregat, la Llagosta i Santa Susanna.

L’Agenda Urbana és el full de ruta en el qual es marca l’estratègia  per fer que els pobles i ciutats àmbits de convivència amable, acollidores, saludables i conscienciats, constituint un “menú a la carta” perquè tots els actors, públics i privats, que intervenen en els municipis des dels seus respectius camps d’actuació, puguin elaborar els seus propis plans d’acció.

La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals (XAUL) és el lloc de trobada d’institucions i persones implicades en el seu impuls i desplegament, entres les quals els ens locals hi juguen un paper capdavanter en la seva implementació i en la seva aproximació a la ciutadania i on la seva participació és un element essencial de la seva raó de ser i nucli central de la seva activitat.

L’entrada Masquefa forma part de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals de Barcelona ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-forma-part-de-la-xarxa-dagendes-urbanes-locals-de-barcelona/