Masquefa es prepara per viure una revetlla de Sant Joan feliç, segura i adaptada a la situació d’excepcionalitat

Categories General

Protecció Civil recomana fer una festa diferent amb grups reduïts, amb la família i els amics, però amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de coronavirus com per evitar accidents fent un mal ús de material pirotècnic. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Atesa l’evolució favorable de desescalada en la situació actual d’emergència sanitària, la festivitat i la nit de Sant Joan esdevindrà la primera festa assenyalada del calendari, després de tres mesos de confinament, on la família i els amics podran retrobar-se per gaudir d’una nit especial. El consistori recorda, però, que la celebració estarà condicionada per les mesures de seguretat i prevenció per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19. Davant d’aquesta situació excepcional, l’Ajuntament de Masquefa comparteix les recomanacions de Protecció Civil:

  • Fer un Sant Joan de caràcter familiar i amb grups reduïts, adequat als grups socials permesos en cada fase.
  • Evitar festes multitudinàries i grans aglomeracions als espais habituals com platges o similars, atès que no està permès en el context de la Covid-19. Fer festa i celebració de Sant Joan més que celebracions de revetlla, amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus de concepte o connotació que impliqui festa multitudinària (aglomeració de gent).
  • Fer festa amb infants i adolescents, porten molts dies tancats i es pot passar una bona estona en família i amb els amics propers. Gaudir d’una festa de Sant Joan amb els nostres, i llençar alguns petards, que tant agraden els infants i adolescents, però fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions.
  • Complir totes les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans, i incidir a evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.
  • Celebrar Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, d’emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia. Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència, que fa molts dies que treballen intensament; la nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molts esforços per fer front a la Covid-19.

D’altra banda, amb la finalitat de mantenir l’ordre, evitar actes susceptibles de causar danys físics o materials i prevenir incendis, l’Ajuntament informa que cal complir les següents prevencions:

  1. Es prohibeix la crema de fogueres la nit del proper 23 de juny als espais que habitualment habilitava l’Ajuntament de Masquefa, així com les aglomeracions que no respecten el Reial Decret Llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.
  2. Dins el terme municipal es prohibeix encendre fogueres.
  3. Es recomana la màxima cura en la manipulació dels productes pirotècnics per tal d’evitar danys personals.
  4. S’apel·la a la responsabilitat ciutadana i el civisme per aconseguir entre tots minimitzar l’expansió del coronavirus.
  5. La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l’ordre i vetllarà pel compliment d’aquestes mesures de prevenció.

El consistori també recorda que hi ha dos factors de risc més afegits als habituals de la nit de Sant Joan: les mascaretes i el gel hidroalcohòlic. Ambdós components, que s’han de fer servir habitualment i sobretot a la via pública, són molt inflamables, fet pel qual s’haurà de tenir una especial cura si es manipulen petards. L’Ajuntament de Masquefa anima tots els veïns a gaudir de la revetlla de Sant Joan i seguir les recomanacions de seguretat en el cas de manipular aquests materials. Unes recomanacions que podeu consultar a través d’aquest enllaç i que tenen com a objectiu garantir l’èxit de la festa.

 

L’entrada Masquefa es prepara per viure una revetlla de Sant Joan feliç, segura i adaptada a la situació d’excepcionalitat ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-es-prepara-per-viure-una-revetlla-de-sant-joan-felic-segura-i-adaptada-a-la-situacio-dexcepcionalitat/