L’Institut de Masquefa participa en el projecte europeu Erasmus+

Categories General

Aquest any el centre engegarà una sèrie de projectes en línia per establir contacte i intercanviar idees amb els instituts participants.

El curs passat, des del Departament de Llengües Estrangeres de l’Institut de Masquefa es va engegar un projecte Erasmus+ amb l’objectiu de fomentar i promoure l’ús de la llengua anglesa. Aprofitant l’intercanvi amb un institut d’Alemanya que es duu a terme durant els últims anys, el centre masquefí va tenir l’oportunitat d’aventurar-se en aquest nou projecte juntament amb 3 instituts de Borgonya (França), Llombardia (Itàlia) i Trier (Alemanya), obtenint així la carta Erasmus que li permet participar en un projecte de dos anys de durada.

Erasmus+ és el programa de la Unió Europea que recolza l’educació, la joventut i l’esport a Europa a través d’estades als països de la Unió Europea on es promou el coneixement de la realitat europea i la consciència de multiculturalitat. En el nostre cas masquefí el projecte es titula Young European digital natives discovering and sharing “glocal” highlights i pretén promocionar i preservar les cultures a Europa. Concretament, el projecte vol motivar els estudiants de a redescobrir, entendre i compartir la seva cultura i explorar la dels països col·laboradors. A la vegada significarà una oportunitat única per utilitzar i millorar l’anglès com a llengua de comunicació. En aquest sentit, es treballaran aquests aspectes realitzant diferents activitats, tant a l’institut com als altres països participants.

No obstant, a causa de la pandèmia de Covid-19 les estades a l’estranger no seran possibles aquest curs, tot i que se seguirà treballant perquè en un futur sigui possible. És per això que aquest any l’Institut de Masquefa engegarà una sèrie de projectes en línia per establir contacte i intercanviar idees amb els instituts participants.

L’entrada L’Institut de Masquefa participa en el projecte europeu Erasmus+ ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/linstitut-de-masquefa-participa-en-el-projecte-europeu-erasmus/