Les farmàcies de Masquefa realitzen tests d’antígens a alumnes i professors dels centres educatius del poble

Categories General

L’Ajuntament posa en valor aquesta acció i agraeix a tots els professionals d’aquestes farmàcies la seva tasca durant la pandèmia.

Des de fa setmanes la Farmàcia Masquefa i la Farmàcia Clotilde Durban Masquefa duen a terme de forma voluntària tests d’antígens ràpids entre els alumnes i professors dels diferents centres educatius del poble per a detectar entre la comunitat educativa possibles casos positius de Covid-19.

Ambdues farmàcies estan adherides al Programa TAR (Test d’Antígens Ràpid), una proposta conjunta del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya per a facilitar la realització de tests de forma àgil per tallar al més aviat possible les cadenes de transmissió a les escoles i instituts.

Aquest test gratuït, atès que està finançat pel sistema públic de salut, es realitza presencialment a la Farmàcia Masquefa i a la Farmàcia Clotilde Durban Masquefa sota cita prèvia i supervisat per un professional farmacèutic. Així, els alumnes i professors que s’han de sotmetre al test reben una notificació del centre educatiu, on se’ls indica els passos a seguir. A més, també troben la prescripció de la prova diagnòstica TAR al seu pla de medicació a La Meva Salut.

Entre els infants i professors de primària aquests tests es duen a terme des de fa uns dies, passades les festes de Nadal; mentre que en el cas dels alumnes i professorat de batxillerat i secundària, les proves es realitzen des del passat mes de setembre. Cal recordar que les proves estan adreçades únicament a aquelles persones que presenten simptomatologia, però que han son contacte estret amb una persona infectada.

Fins al moment, entre ambdues farmàcies ja s’han realitzat més de 1.000 test d’antígens ràpids.

L’entrada Les farmàcies de Masquefa realitzen tests d’antígens a alumnes i professors dels centres educatius del poble ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/les-farmacies-de-masquefa-realitzen-tests-dantigens-a-alumnes-i-professors-dels-centres-educatius-del-poble/