L’Ajuntament presenta a la població el nou Avanç de Planejament del POUM

Categories General

Es tracta del document estratègic i programàtic que serveix per definir el model urbà i desenvolupament del futur. Obre l’oportunitat a la construcció de més de 260 habitatges de protecció social.

El passat dijous 2 de febrer l’Ajuntament va presentar públicament -en un acte obert a tota la població- l’Avanç de Planejament, el document preliminar i obligatori per seguir avançant en la redacció del nou POUM de Masquefa. La sessió, celebrada al CTC, va anar a càrrec de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; el regidor de Planejament Urbanístic, Daniel Gutiérrez; i representants de l’empresa OUA, equip redactor del projecte.

A la trobada hi van prendre part una vintena d’assistents, que van poder conèixer de primera mà els objectius d’aquest Avanç del POUM i les principals línies estratègiques que seguirà. En finalitzar la xerrada, a més, el públic va poder participar també d’un debat sobre aquest projecte.  En aquest enllaç podeu recuperar íntegrament l’acte de presentació de l’Avanç.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, destaca que “era molt necessari un canvi d’enfocament del nou POUM, ja que des de la primera aprovació de l’Avanç l’any 2012 fins avui ha canviat molt el context: hem incorporat La Beguda Alta a Masquefa, hem passat una pandèmia entremig, hem incorporat una visió de gènere, i durant tots aquests anys l’Ajuntament ja ha fet realitat moltes de les coses que es plantejaven en el document inicial. Aquest no és un pla expansionista, sinó que la seva voluntat és resoldre els problemes existents i els reptes actuals del nostre municipi”.

Daniel Gutiérrez, regidor de Planejament Urbanístic, explica que “arribar a l’aprovació de l’Avanç de Planejament Urbanístic era un del objectius d’aquest mandat. Es preveu un model sostenible, resilient i amable pel futur de Masquefa que obre noves oportunitats. Entre d’altres, els nous àmbits urbans generaran més de 260 habitatges de protecció social; apareixen nous espais d’activitat econòmica que garanteixen el creixement econòmic de Masquefa; i també es millora la mobilitat entre els diferents nuclis de població. Hem de continuar avançant en aquest camí”.

Què és l’Avanç del POUM?

L’Avanç de Planejament proposa un model urbà de creixement moderat i sostenible tant en habitatges com espais d’activitat econòmica. Els objectius són incrementar l’oferta d’habitatge privat i d’habitatge social; densificar i consolidar els nuclis urbans; garantir la mobilitat sostenible en tot el municipi i la connexió entre el nucli, els barris i La Beguda; protegir l’espai obert i verd; millorar els equipaments públics i el servei a tot el municipi; i garantir el desenvolupament de l’economia local.

Tota la informació sobre l’Avanç de Planejament, els estudis associats i els resultats del procés de participació, els podeu trobar en aquest enllaç.

L’entrada L’Ajuntament presenta a la població el nou Avanç de Planejament del POUM ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-presenta-a-la-poblacio-el-nou-avanc-de-planejament-del-poum/