L’Ajuntament de Masquefa ja ha iniciat la distribució de les targetes moneder als alumnes beneficiaris d’una beca menjador

Categories General

Les targetes, facilitades per la Generalitat de Catalunya, permeten sufragar inicialment un àpat diari durant deu dies i, posteriorment, s’aniran recarregant automàticament mentre duri el tancament de les escoles. El repartiment es realitza a domicili a través d’agents de Protecció Civil.

Després que el Consell Comarcal de l’Anoia repartís el passat divendres 20 de març les targetes moneder per als ajuts de menjador, l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament treballa des d’aleshores per contactar amb les famílies amb menors beneficiaris d’aquestes beques. Un cop es facilita tota la informació per via telefònica, es gestiona el lliurament al domicili, evitant desplaçaments en aquests moments d’excepcionalitat i garantint les mesures de seguretat per a la contenció de la pandèmia. D’aquesta manera, els agents de Protecció Civil de Masquefa són els encarregats d’entregar les targetes moneder al llarg d’aquesta setmana.

Les targetes poden ser utilitzades en supermercats i botigues d’alimentació. Aquesta eina permet garantir la correcta alimentació, mentre durin les mesures de l’Estat d’Alarma a causa del coronavirus, de tots els escolars que reben una beca per al servei de menjador.

En el cas de Masquefa, l’Àrea de Serveis Socials es responsabilitza de la gestió de les mesures per garantir el dret bàsic d’alimentació dels infants que es trobin en situació de vulnerabilitat i estiguin afectats pel tancament dels centres educatius. Així doncs, des de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració del Departament d’Educació, ja han iniciat la distribució d’aquestes targetes que porten inicialment una precàrrega equivalent al cost de deu dies d’àpats de menjador, amb efectes retroactius des de l’inici del confinament. Posteriorment, es recarregaran automàticament en funció dels dies que s’allargui el tancament de les escoles.

Aquesta mesura és fruit del treball dels Departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies per donar compliment a allò que estableix el Reial decret 7/2020., de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del coronavirus. Aquesta actuació tindrà efecte fins que el Govern de la Generalitat suspengui les mesures preventives adoptades en el marc de l’activació del Pla d’Actuació del PROCICAT per malalties emergents en motiu de l’impacte del COVID-19. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 

L’entrada L’Ajuntament de Masquefa ja ha iniciat la distribució de les targetes moneder als alumnes beneficiaris d’una beca menjador ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-de-masquefa-ja-ha-iniciat-la-distribucio-de-les-targetes-moneder-als-alumnes-beneficiaris-duna-beca-menjador/