La visita guiada a l’església de Sant Pere i la Santa Creu reuneix visitants locals i foranis

Categories General

En el marc del programa de visites turístiques a Masquefa, el passat dissabte 9 de juliol es va celebrar la visita a l’església romànica de Sant Pere i la Santa Creu, popularment El Cementiri Vell.

L’experiència va tenir un format especial que va permetre a les gairebé 50 persones assistents gaudir d’una gran vesprada i nit a la fresca en un entorn únic.

L’activitat va començar amb el concert d’Eugeni Muriel i Mia Fuentes. Un repertori acústic de guitarra i veu que va omplir de música i llum la nau central de l’església romànica. És el primer concert d’aquestes característiques que s’ha celebrat a l’església romànica de Masquefa en molts anys.

Tot seguit es va realitzar la visita guiada a l’església de Sant Pere i la Santa Creu. Els assistents van conèixer els orígens de Masquefa, la història de l’edifici així com les seves característiques artístiques i la seva relació amb poble al llarg del temps.

Finalment, i ja de nit, els visitants van poder gaudir d’un sopar de carmanyola molt familiar a la fresca.

Daniel Gutiérrez, regidor de Promoció del Territori destaca que “el patrimoni cultural i la història de Masquefa genera interès tant a la ciutadania masquefina com als visitants. Es tracta de generar valor a través de l’autenticitat i la creativitat per generar experiències enriquidores. Masquefa ho pot fer”.

La propera visita guiada se celebrarà el dissabte 23 de juliol en el marc de la Festa Major i es visitarà La Fàbrica Rogelio Rojo. Teniu la informació al programa d’actes de Festa Major i podeu fer la inscripció a la web d’Anoia Patrimoni.

Tota la informació turística de Masquefa (visites, rutes, miradors a Montserrat, on menjar, on dormir, visites al CRARC…) la pots consultar al portal web Mira Masquefa.

Masquefa, pas a pas

El programa “Masquefa pas a pas” és un conjunt de tres visites guiades que permeten conèixer i posar en valor el patrimoni i la història de Masquefa. La primera visita està associada al centenari de La Fàbrica Rogelio Rojo i la seva importància en la transformació de Masquefa. La segona visita “Masquefa de camí ral a vila industrial”, explica com ha estat l’evolució del poble entre els segles XVI i XX. I la tercera visita és a l’església romànica de Sant Pere i la Santa Creu i permet conèixer els orígens del municipi.

 

L’entrada La visita guiada a l’església de Sant Pere i la Santa Creu reuneix visitants locals i foranis ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-visita-guiada-a-lesglesia-de-sant-pere-i-la-santa-creu-reuneix-visitants-locals-i-foranis/