La prevenció és el millor mètode per al control dels mosquits

Categories General

La manera més efectiva de frenar la proliferació del mosquit és evitar que les larves es desenvolupin en els seus focus de cria potencials.

L’Ajuntament de Masquefa vol fer extensius a tots els veïns diferents consells i mesures de prevenció a tenir en compte per a frenar la proliferació dels mosquits; i és que amb l’augment de les temperatures i amb l’arribada dels mesos primaverencs i estivals s’inicia l’època d’aquests insectes, tant autòctons com al·lòctons.

En aquest sentit, des del consistori es recorda que la prevenció és el millor mètode pel control dels mosquits. Així, la manera més efectiva de frenar la seva proliferació és evitar que les larves es desenvolupin en els seus focus de cria potencials, és a dir, espais amb aigua. Si l’aigua on creixen s’evapora o s’elimina, les larves i pupes moren sense poder arribar a desenvolupar el mosquit adult. Per tot plegat, és important evitar mantenir recipients amb aigua estancada durant més de set dies i evitar que els grans focus de cria rebin abocaments d’aigua descontrolats, especialment si estan contaminats amb matèria orgànica.

Les recomanacions generals per a evitar la proliferació i les picades dels mosquits tigre són:

  • Buideu dues vegades la setmana els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua: en plats de sota els testos, regadores, piscines de plàstic, plats d’animals domèstics.
  • Buideu dues vegades la setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i els tolls.
  • Eviteu acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
  • Eviteu els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d’arbres omplint-los de sorra.
  • Elimineu l’aigua dels recipients on trobem larves del mosquit: joguines, cendrers, gerros, galledes,
  • Eviteu l’entrada del mosquit als edificis instal·lant teles mosquiteres que n’impedeixin el pas per finestres, portes i altres obertures.
  • És recomanable que porteu roba de màniga llarga i pantalons llargs, així com mitjons.
  • En cas de picada, renteu i desinfecteu bé la zona de la picada. El tractament és simptomàtic; en cas que persisteixin les molèsties consulteu el vostre metge.

Mentrestant, pel que fa al control dels mosquits en piscines i evitar la seva proliferació i molèsties a finques veïnes es recomana conservar-les en bon estat de manteniment i retirar-ne diàriament les fulles i altres restes orgàniques de la làmina d’aigua i també dels skimmers. Quan les piscines estiguin buides s’han de mantenir eixutes del tot; i en el cas de piscines plenes d’aigua, s’han de mantenir en condicions higièniques i sanitàries adequades mitjançant els tractaments de l’aigua adequats per evitar la proliferació de larves de mosquits.

Per a més informació sobre la prevenció del mosquit comú podeu consultar aquest enllaç.

I per a més informació sobre la prevenció del mosquit tigre podeu consultar aquest enllaç.

L’entrada La prevenció és el millor mètode per al control dels mosquits ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-prevencio-es-el-millor-metode-per-al-control-dels-mosquits/