El projecte ha ofert a joves, famílies i persones que volen seguir formant-se els recursos necessaris per tal d’orientar millor el seu futur acadèmic i/o professional. Consulta l’àlbum complet de fotografies.
Dijous 10 de març La Fàbrica Rogelio Rojo i el Casal de Joves van tornar a acollir després de dos anys d’aturada per la pandèmia de Covid-19 una nova edició de la Fira Futur. I ho va fer amb un èxit organitzatiu i d’assistència, amb la presència de prop de 400 persones que al llarg de tota una jornada van prendre part activament de diferents tallers, xerrades i activitats.
La Fira Futur és un projecte impulsat per la Xarxa TET Anoia Sud (formada pels ajuntaments de Masquefa, la Pobla de Claramunt, Capellades, La Torre de Claramunt, Cabrera d’Anoia, Vallbona d’Anoia, Els Hostalets de Pierola i Piera) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya; i té com a objectiu dotar els joves d’eines, projectes i recursos formatius de primera qualitat que els permetin formar-se educativament i professional i promocionar-se a nivell laboral.
A la Fira Futur 2022 hi van assistir alumnes de 4t d’ESO i de PFI dels instituts de l’Anoia Sud i persones en actiu o en situació d’atur que volen reprendre els estudis postobligatoris o necessitaven orientació acadèmica i professional.
Al matí, a La Fàbrica Rogelio Rojo, es van oferir a tots els participants els següents recursos:
- Estands d’oferta formativa: mostra de recursos educatius del territori (Batxillerats, PFI-PTT, CFGM, CFGS, Proves d’accés…).
- Espai experiències: professionals de diferents branques van explicar la seva experiència entorn als estudis que han cursat i la feina que desenvolupen. Els visitants van poder escollir les xerrades que més els interessaven en diferents espais de La Fàbrica Rogelio Rojo i el CTC. Entre les experiències hi havia els perfils professionals de bombers, dissenyadors gràfics, educació infantil, infermeria, enginyeria informàtica, administració i gestió…
- Punt d’orientació personalitzada: servei d’informació i orientació personalitzada que va permetre als assistents resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.
I a la tarda, en tot un èxit de participació al Casal de Joves hi va haver:
- Informació sobre l’oferta formativa per al curs 2022-2023: el Casal de Joves va reunir una mostra de recursos formatius del territori.
- Punt d’orientació personalitzada: servei d’informació i orientació personalitzada que va permetre als assistents resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.
Finalment, durant aquest mes de març també s’organitza un programa de xerrades d’orientació:
- 11 de març (sessió telemàtica): “Per què m’haig de seguir formant”, adreçada als alumnes del PFI de Piera.
- 21 de març (sessió telemàtica a les 18 h): “Com ajudar al meu fill o a la meva filla a decidir els estudis postobligatoris”, adreçada a famílies d’alumnes de 3r i 4t d’ESO. Inscripcions a joventut@masquefa.net.
- 23 de març (sessió telemàtica a les 12 h): “Orientar en moments de crisi”, adreçada a professionals de l’educació. Inscripcions a educa@ajpiera.cat.
- 24 de març (sessió presencial a l’Institut de Masquefa): “Si vols, pots! L’entorn condiciona (molt), però no determina”, adreçat a alumnes de 4t d’ESO.
L’entrada La Fira Futur es reprèn a Masquefa amb un èxit organitzatiu i d’assistència ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.
Font: Ajuntament de Masquefa