La Diputació de Barcelona entrega a l’Arxiu Municipal de Masquefa la digitalització del seu patrimoni documental

Categories General

L’objectiu d’aquesta iniciativa és preservar, difondre i facilitar l’accés de la ciutadania als arxius històrics del consistori i del municipi.

La Diputació de Barcelona -a través de la Xarxa d’Arxius Municipals- ha fet entrega recentment a l’Arxiu Municipal de Masquefa de les digitalitzacions del patrimoni documental local dutes a terme en les campanyes de 2019 i 2020.

En aquestes dues campanyes -i en la realitzada també l’any 2017- s’han digitalitzat els següents documents:

  • Llibres d’actes del Plens municipals (1846-2016).
  • Llibres de la Comissió de Govern (1924-1997).
  • Llibres d’amillarament (1851-1940).
  • Padró municipal d’habitants (1940-1996).
  • Dos pergamins de 1451 i 1576.

Una part d’aquesta digitalització ja es troba disponible en aquest enllaç; mentre que tots els serveis que ofereix l’Arxiu Municipal de Masquefa es troben aquí.

El consistori convida els masquefins a visitar la pàgina web de l’Arxiu Municipal de Masquefa; l’espai responsable de conservar, classificar, organitzar i difondre la documentació de l’Ajuntament i d’altres fons del municipi. En aquest sentit, l’Arxiu vetlla per la protecció, recuperació i difusió del patrimoni local al temps que col·labora en una gestió administrativa transparent i eficaç i garanteix el dret d’accés a la informació de la ciutadania.

L’entrada La Diputació de Barcelona entrega a l’Arxiu Municipal de Masquefa la digitalització del seu patrimoni documental ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-diputacio-de-barcelona-entrega-a-larxiu-municipal-de-masquefa-la-digitalitzacio-del-seu-patrimoni-documental/