Infants i joves ja gaudeixen a Masquefa de totes les activitats d’estiu

Categories General

Tot i el moment d’excepcionalitat per la crisi sanitària pel coronavirus, les àrees d’Educació i Joventut de l’Ajuntament han organitzat diverses propostes estiuenques per facilitar la conciliació de les famílies i potenciar les relacions entre infants i joves.

Un any més, tot i la complexa situació per evitar la propagació de la Covid-19, l’Ajuntament de Masquefa ha posat en marxa el Casals d’Estiu per a infants, el ‘Juliol Actiu’ i les Tardes del Casal per a joves. Les àrees d’Educació i Joventut han proposat un ampli ventall d’activitats diferents i adaptades a les circumstàncies, però assegurant, com sempre, moments de diversió, descans i desenvolupament personal.

Les propostes per a joves i adolescents van començar la primera setmana de juliol al Casal de Joves amb activitats pròpies de l’equipament, prèvia inscripció i seguint tots els protocols de salut i higiene indicats per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, durant el matí es desenvolupa el programa ‘Art Attack’ del Juliol Actiu, centrat enguany en l’art. Aquesta iniciativa es dirigeix a nois i noies de 12 a 16 anys que cursen l’ESO. D’altra banda, durant els dimarts i dijous s’ofereixen les Tardes del Casal, adreçades a alumnes de Masquefa que han finalitzat enguany els estudis d’educació primària i s’incorporen el curs vinent a l’ESO. L’objectiu d’aquest programa és facilitar la transició d’aquells joves que a partir de setembre ja tindran accés i podran fer ús del Casal de Joves.

Per un altre costat, els Casals d’Estiu per als més petits van arrencar la segona setmana de juliol, centrant les activitats a l’Escola de la Font del Roure dirigides per la Fundació Pere Tarrés. Un total de 70 infants, amb un equip de vuit monitors i monitores i la directora del Casal, han participat en la primera setmana d’activitats amb la benvinguda, coneixença i organització de grups, i van fer jocs d’aigua garantint totes les mesures i protocols de seguretat i d’higiene indicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’eix d’animació entorn del qual giren les activitats del Casal d’Estiu és el següent: ‘Siguem el canvi que volem veure al món!’. Cada setmana, la Gaia proposarà diferents reptes per construir d’aquest planeta on vivim un indret millor per a tothom. D’aquesta manera, demostrarà que són els infants els autèntics protagonistes de la història i veuran que la Gaia no té cap superpoder especial; és només amb l’ajut de tots nosaltres que podem fer realment el canvi que volem. L’objectiu és que tots els infants prenguin consciència que entre tots poden aconseguir les fites més importants i resoldre totes les missions.

 

L’entrada Infants i joves ja gaudeixen a Masquefa de totes les activitats d’estiu ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/infants-i-joves-ja-gaudeixen-a-masquefa-de-totes-les-activitats-destiu/