Fira Futur tornarà a oferir formació i orientació als joves de la comarca

Categories General

La Fàbrica Rogelio Rojo i el Casal de Joves seran l’escenari el 12 de març d’una nova edició d’aquest projecte que oferirà als joves, a les seves famílies i a les persones que volen seguir formant-se, els recursos necessaris per tal d’orientar millor el seu futur acadèmic i/o professional. Consulta el programa de la Fira Futur 2020.

El 12 de març Masquefa acollirà la 14a edició de Fira Futur, un projecte impulsat per la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Fira Futur va dirigida als joves, a les seves famílies i a les persones en actiu o en situació d’atur que volen continuar formant-se.

Per tot plegat la Fira oferirà als visitants estands d’oferta formativa, espais d’experiències i punts d’orientació personalitzada; i tot, amb la participació directa d’instituts, acadèmies, serveis d’orientació, cossos de seguretat i institucions que mostraran diferents opcions formatives i professionals que existeixen a l’Anoia Sud i en el seu àmbit d’influència, tant per continuar estudiant com per reprendre els estudis.

Activitats a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo

La Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo acollirà el 12 de març, de 10 h a 13.30 h, diferents propostes:

. Estands d’oferta formativa. Mostra de recursos educatius del territori: batxillerats, PFI-PTT, CFGM, CFGS, provés d’accés…

. Espai d’experiències. Professionals de diferents branques explicaran la seva experiència entorn als estudis que han cursat i la feina que desenvolupen. Els visitants podran escollir les xerrades que més els interessin, les quals es faran en diferents espais de La Fàbrica Rogelio Rojo i el CTC.

. Punt d’orientació personalitzada. Servei d’informació i orientació personalitzada per resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.

Activitats al Casal de Joves

El Casal de Joves de Masquefa acollirà el 12 de març, de 16 h a 19 h, diferents propostes:

. Informació sobre l’oferta formativa per al curs 2020-2021. El Casal de Joves reunirà una mostra de recursos formatius del territori.

. Punt d’orientació personalitzada. Servei d’informació i orientació personalitzada per resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.

Xerrades d’orientació

Finalment, del 5 al 26 de març també es realitzaran xerrades d’orientació a Piera, Vallbona d’Anoia, Hostalets de Pierola i Masquefa adreçades a diferents col·lectius. En el cas de Masquefa es durà a terme una conferència el dia 5 de març, a les 18 h, al CTC sota el títol “No sap que fer! Com podem acompanyar als nostres fills i filles?”. La sessió anirà a càrrec d’Educant en Colors, està adreçada a les famílies i té com a objectiu treballar el moment vital que viuen els joves a l’hora d’escollir el seu itinerari formatiu, entendre les emocions presents i compartir eines i recursos que els pares poden utilitzar per a acompanyar-los.

 

L’entrada Fira Futur tornarà a oferir formació i orientació als joves de la comarca ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/fira-futur-tornara-a-oferir-formacio-i-orientacio-als-joves-de-la-comarca/