‘Explora el teu futur’, les primeres jornades d’orientació de l’Anoia Sud

Categories General

Explora el teu futur

De l’11 al 21 de març s’organitzen diverses xerrades i propostes per tal d’ajudar i acompanyar els joves i les seves famílies en l’orientació formativa i professional.

Sota el nom ‘Explora el teu futur’, la xarxa TET Anoia Sud proposa unes jornades d’orientació amb l’objectiu de proporcionar als joves eines i recursos que els facilitin la presa de decisions en l’àmbit acadèmic, professional i personal. De l’11 al 21 de març, els municipis de Masquefa, Cabrera d’Anoia, Capellades, Hostalets de Pierola, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Piera i Vallbona d’Anoia acullen múltiples propostes, com sessions motivacionals adreçades a joves, tallers i minifires als centres educatius del territori o xerrades informatives sobre itineraris formatius i punts d’orientació personalitzada, entre d’altres. Per consultar tot el programa, podeu descarregar el díptic informatiu ‘Explora el teu futur’.

A banda, la Xarxa TET Anoia Sud posa a disposició del jovent i els centres educatius d’un seguit de vídeos en què s’exposen experiències d’estudiants de la zona sobre els seus itineraris formatius i professionals. Aquests continguts audiovisuals es podran veure a través de la pàgina web de la Xarxa TET.

Els actes concrets de Masquefa

Més enllà de les sessions previstes a altres municipis del territori, Masquefa acull algunes sessions específiques. D’entrada, avui mateix, 4 de març, l’Institut de Masquefa ha celebrat la ‘Minifira de l’Estudiant’, per a estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. El Casal de Joves proposa el dimarts 12 i el dilluns 18 de març, en horari de 16 a 19 hores, el Punt d’Orientació Personalitzada, un espai adreçat a joves i famílies que vulguin fer consultes sobre estudis, centres on cursar-los o notes de tall de les universitats, entre d’altres.

Per un altre costat, el taller per conèixer el Servei Local d’Ocupació, dirigit a l’alumnat de batxillerat, es realitzarà el dimecres 13 de març a l’Institut de Masquefa. Dos dies després, el divendres 15 de març, el mateix centre educatiu ofereix una sessió informativa adreçada al jovent de 4t d’ESO per detallar experiències d’estudiants i professionals i conèixer diferents itineraris formatius.

Ja el dimarts 19 de març, la xerrada ‘Motius per continuar estudiant’ se celebrarà al Casal de Joves a partir de les 18 hores. L’endemà, el dimecres 20 de març, el Centre Tecnològic i Comunitari de Masquefa (CTC) acull la presentació del Punt Local d’Orientació i la Guia d’autoconsulta “Explora el teu camí”, adreçada a joves i famílies.

Així mateix, els dies 23 i 24 de maig hi haurà noves sessions del taller ‘Coneix el Servei Local d’Ocupació’, també a l’Institut de Masquefa.

Les diferents activitats són obertes i gratuïtes. A més, es pot assistir a totes les activitats dels municipis de la xarxa TET.

L’entrada ‘Explora el teu futur’, les primeres jornades d’orientació de l’Anoia Sud ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/explora-el-teu-futur-les-primeres-jornades-dorientacio-de-lanoia-sud/