Ets dona i busques feina? Apunta’t al programa de suport a les dones en l’àmbit rural i urbà

Categories General

Les persones destinatàries del programa rebran un taller d’alfabetització digital per millorar el nivell de coneixements digitals. A  més, a cada usuària se li realitzarà un itinerari d’orientació laboral.

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida al programa Dones Riu, un projecte de suport a les dones en l’àmbit rural i urbà gestionat per la Fundació Surt. L’Ajuntament de Masquefa ha signat un conveni de col·laboració amb aquesta entitat per a poder participar activament en aquesta iniciativa a través del Servei Local d’Ocupació de Masquefa.

Així, el programa està adreçat a dones majors de 16 anys de Masquefa o d’altres municipis pròxims, que estiguin desocupades i inscrites al SOC com a DONO.

L’objectiu del projecte és millorar el grau d’ocupabilitat i inserció laboral de les dones participants. Per tot plegat, les persones destinatàries rebran un taller d’alfabetització digital per millorar el nivell de coneixements digitals. A  més, a cada usuària se li realitzarà un itinerari d’orientació laboral:

  • Itinerari general, en el que es treballen les competències transversals genèriques.
  • Itinerari d’economia verda, en el que es treballen les competències per ocupacions d’economia verda del territori.
  • Itinerari digital, en el que es treballen les competències en ocupacions digitals.

A més, el programa també contempla accions de prospecció laboral en empreses del territori per tal d’afavorir el grau d’inserció de les dones participants. Al mateix temps, cal destacar que cada participant rebrà un incentiu de 300 € per a la participació en les accions mínimes establertes en el programa.

Totes les activitats del programa Dones Riu es duran a terme al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa, amb una periodicitat i durada de dos dies per setmana: els dimarts i dijous, des del mes d’octubre de 2023 fins al mes de maig de 2024.

Totes aquelles persones interessades a participar en aquest programa poden enviar un correu electrònic a l’adreça cristina.escribano@surt.org o trucar al 680 841 387. A més, també poden posar-se en contacte amb el Servei Local d’Ocupació de Masquefa enviant un correu electrònic a l’adreça ctc.serveiocupacio@masquefa.net o trucant al telèfon 93 772 78 28.

Totes aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

L’entrada Ets dona i busques feina? Apunta’t al programa de suport a les dones en l’àmbit rural i urbà ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/ets-dona-i-busques-feina-apuntat-al-programa-de-suport-a-les-dones-en-lambit-rural-i-urba/