Els grups municipals de Junts per Masquefa i PSC acorden un pla de xoc per afrontar la crisi de la Covid-19

Categories General

L’equip de govern i el principal partit a l’oposició pacten posar en marxa un conjunt d’accions de suport als col·lectius més vulnerables i de reactivació de l’economia local.

L’Ajuntament de Masquefa vol donar suport als veïns que hagin vist minvats els seus ingressos vitals i es trobin en situació de manca de recursos econòmics a conseqüència de la Covid-19, i als treballadors, comerços, establiments i negocis del municipi que hagin vist afectada la seva activitat per la pandèmia.

Així, els grups municipals de Junts per Masquefa i Partit Socialista de Catalunya han acordat un pla de xoc per a desplegar conjuntament, al llarg dels pròxims mesos, diferents mesures socioeconòmiques encaminades a reactivar l’economia local i minimitzar els efectes de la crisi sanitària entre els col·lectius de població més vulnerables.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, posa en valor l’acord assolit entre l’equip de govern i el principal partit a l’oposició, recorda que el pla és “obert a totes les forces polítiques masquefines que s’hi vulguin sumar per a treballar plegats en uns moments tan complicats” i assegura que “ara més que mai hem de sumar esforços per estar al costat del nostre teixit productiu i comercial i de totes les nostres famílies, especialment les més vulnerables, per a garantir entre tots una sortida de la pandèmia el més forts, cohesionats i estables possible”. Xavier Boquete, a més, afegeix que les diferents mesures “han estat valorades amb especial cura per tal que representin un baló d’oxigen i una veritable ajuda per a les arques municipals i l’economia dels nostres comerços i veïns”.

Daniel Gutiérrez, cap del PSC, remarca la importància del pacte i el consens en moments tan complexes com els actuals “hem de sumar totes les nostres capacitats per avançar plegats en una sortida de la crisi que no deixi ningú enrere i que sigui justa i equitativa. A Masquefa, i també arreu, és la nostra obligació”. Gutiérrez posa de manifest que l’acord activa un conjunt de mesures transversals centrades en els àmbits social i l’econòmic amb “l’objectiu de consolidar la cohesió social de Masquefa, donant suport als col·lectius més vulnerables, acompanyant a la reactivació del teixit econòmic i arribant a pactes de municipi entre les forces  polítiques i la societat civil pel futur de Masquefa. La cultura, com a factor de cohesió, també té un espai en aquest acord”.

Entren en vigor les primeres mesures del pla de xoc

Al llarg de les darreres setmanes ja s’han començat a executar al municipi dues de les accions acordades pels grups municipals de Junts per Masquefa i PSC per a fer front a la Covid-19. Es tracta de la pacificació del trànsit a l’eix comercial i del desplegament d’una campanya de comunicació per a promoure el consum de productes de proximitat i comerç local.

El passat 30 i 31 de maig es va posar en marxa una prova pilot per a pacificar el trànsit al principal eix comercial del municipi. La mesura s’aplica temporalment en el tram comprès entre el carrer Sant Pere (cantonada amb el carrer Rogelio Rojo) i el carrer Major (a l’alçada del consistori) i es duu a terme, exclusivament, durant els caps de setmana amb l’objectiu d’avaluar el seu impacte i estudiar-ne detingudament la seva viabilitat i conveniència. Amb aquesta prova pilot es pretén fomentar el passeig dels vilatans per l’eix comercial de forma segura i adaptada i promoure les activitats comercials, d’oci i la pràctica esportiva al centre del municipi, coincidint amb l’inici de les primeres fases de desescalada del confinament per la Covid-19.

Mentrestant, a les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook, Twitter i Instagram) s’ha endegat una campanya de comunicació per a promoure el consum de productes de proximitat i comerç local a través de la publicació de diferents vídeos que tenen com a protagonista el comerç masquefí.

L’entrada Els grups municipals de Junts per Masquefa i PSC acorden un pla de xoc per afrontar la crisi de la Covid-19 ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/els-grups-municipals-de-junts-per-masquefa-i-psc-acorden-un-pla-de-xoc-per-afrontar-la-crisi-de-la-covid-19/