Els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l’Institut de Masquefa participen en l’activitat “Canvi de marxa”

Categories General

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar els joves de les causes dels accidents i les seves conseqüències, per tal de fomentar conductes responsables i d’autoprotecció.

Dimecres 6 d’abril la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo va acollir l’activitat “Canvi de marxa”, una iniciativa educativa impulsada per la Fundació Mutual de Conductors, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i el Servei Català de Trànsit amb l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys de les causes dels accidents i les seves conseqüències i fomentar conductes responsables i d’autoprotecció.

A la trobada hi van prendre part els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l’Institut de Masquefa. A més, també hi van ser presents dos agents de la Policia Local: un, exercint com a testimoni de la policia; i l’altre, com a testimoni del cos de bombers. Mentrestant, el testimoni d’un familiar de la víctima el va exercir un veí de La Beguda Alta.

En aquest sentit, “Canvi de marxa” és una activitat educativa que combina teatre, audiovisuals i testimonis reals que s’intercalen de manera dinàmica. La representació teatral consisteix en una trucada telefònica entre dues persones en la qual una d’elles presencia un accident de trànsit mentre s’està dirigint en cotxe a la discoteca.

Durant el relat, apareixen vídeos informatius, testimonis d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). També hi participen una persona que ha patit un sinistre i el familiar d’una víctima. Els testimonis reals permeten als joves poder conèixer les causes i conseqüències dels accidents de trànsit per part de tots els afectats.

L’entrada Els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l’Institut de Masquefa participen en l’activitat “Canvi de marxa” ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/els-alumnes-de-3r-i-4t-deso-i-de-1r-i-2n-de-batxillerat-de-linstitut-de-masquefa-participen-en-lactivitat-canvi-de-marxa/