El jurat del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020 atorga dos premis

Categories General

Les cinc obres finalistes seran estrenades per la Cobla Montgrins, sota la direcció de Jordi Molina, en un concert programat pel 23 de maig de 2021 en el marc del cicle Masquefa sona bé.

Gerard López, Joan Maria Riera, Esteve Palet i Ramon Cardo han estat els compositors de les cinc obres finalistes del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020. El veredicte es va donar a conèixer dilluns 21 de desembre en un acte telemàtic amb presència dels compositors de les cinc obres finalistes i representants del jurat, de la Cobla Montgrins i de l’Ajuntament de Masquefa. El premi ha estat impulsat per la Regidoria de Cultura i compta amb la col·laboració de la Cobla Montgrins i l’organització de Masquefa sona bé.

El jurat del premi –format per Josep Mª Serracant, Jesús Ventura i Lluís Vidal– es va reunir telemàticament el 17 de novembre. El veredicte es va resoldre per unanimitat i s’ha valorat molt positivament les vuit obres presentades i la feina de tots els autors. Les cinc obres finalistes seran estrenades per la Cobla Montgrins, sota la direcció de Jordi Molina, en un concert programat pel 23 de maig de 2021, en el marc del cicle Masquefa sona bé.

L’Ajuntament dota aquest premi amb 3.000€. El jurat es reserva el dret de premiar una única obra, de distribuir lliurement la dotació entre les obres finalistes o d’atorgar accèssits amb el nombre i dotació que acordi.

Obres finalistes i premis atorgats

  • “Suite Mediterrània”, original de Gerard López.
  • “Fantasia per a cobla i timbales”, original de Gerard López, primer premi dotat amb 2.000€.
  • “MM (dos mil vint)”, original de Joan Maria Riera.
  • “Nous Horitzons”, original d’Esteve Palet.
  • “El destí”, original de Ramon Cardo, segon premi dotat amb 1.000 €.

L’Ajuntament de Masquefa, la Cobla Montgrins i Masquefa sona bé agraeixen a tots els compositors la seva participació, feliciten els finalistes i guanyadors i mostren la seva satisfacció per haver assolit l’objectiu de promoure la composició i la interpretació de la música per a cobla, en la quarta edició d’aquest premi.

L’entrada El jurat del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020 atorga dos premis ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-jurat-del-premi-de-composicio-de-musica-per-a-cobla-masquefa-i-montgrins-2020-atorga-dos-premis/