El Castell de Foc de Festa Major queda anul·lat per l’activació del Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi

Categories General

Del 15 al 19 de juliol la Generalitat de Catalunya aplicarà diferents restriccions per a minimitzar el risc d’incendi i garantir el benestar de la població durant l’onada de calor.

L’Ajuntament de Masquefa informa que el Castell de Foc de Festa Major previst per aquest dissabte 16 de juliol (a les 22.30 h a l’Escola El Turó) ha quedat anul·lat en compliment de les mesures i restriccions que estableix el Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi decretat recentment per la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, el consistori demana disculpes als veïns per les molèsties que aquesta mesura pugui generar i agraeix la seva comprensió. A més, també posa en valor la col·laboració mostrada per Pirotècnia Rosado, patrocinadora d’aquest esdeveniment.

Finalment, l’Ajuntament de Masquefa també ha procedit al tancament de les zones de barbacoes, que queden inhabilitades temporalment per a prevenir el risc d’incendi.

Del 15 al 19 de juliol s’aplicaran diferents mesures de seguretat i restriccions

La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi en 275 municipis de 20 comarques -entre ells, Masquefa- per a evitar els efectes de l’onada de calor i l’alt risc d’incendis forestals.

Es preveu l’accés restringit a 9 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i Ubach. I l’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, també implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Mesures vigents a partir de les 12 h de divendres 15 de juliol fins les 00 h de dimarts 19 de juliol:

  • Es suspenen les activitats d’educació en el lleurede tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a en algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportivesa l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.

Mesures vigents a partir de les 00 h de divendres 15 de juliol fins les 00 h de dimarts 19 de juliol:

  • Es suspèn l’activitat agrícolaamb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines(bufadors, serres radials…) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzadaen el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori. La situació de perill es produeix a les portes del cap de setmana i afecta especialment zones turístiques i de segones residències.

L’entrada El Castell de Foc de Festa Major queda anul·lat per l’activació del Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-castell-de-foc-de-festa-major-queda-anullat-per-lactivacio-del-pla-alfa-de-nivell-3-per-alt-risc-dincendi/