El 12 d’abril tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les demarcacions del Penedès, Terres de l’Ebre i Tarragona rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de protecció civil

Categories General

Al web https://interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil que s’ha creat per donar informació d’aquest sistema d’alertes de protecció civil hi ha tota la informació necessària. L’enviament massiu del missatge de prova es realitzarà a partir de les 11 h.

El pròxim 12 d’abril es durà a terme una nova prova del sistema d’alertes de protecció civil a telèfons mòbils que es durà a terme simultàniament al Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre; i que, per tant, també implicarà al municipi de Masquefa.

Es tracta del segon exercici d’aquest tipus que la Generalitat de Catalunya duu a terme després del que va tenir lloc a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran el 28 de febrer; i que té com a objectiu donar a conèixer entre la ciutadania el sistema d’alertes de protecció civil a la població.

La prova es durà a terme a partir de les 11 h. A partir d’aquella hora tots els mòbils intel·ligents que es trobin a les demarcacions del Penedès, Terres de l’Ebre i  Tarragona rebran un missatge d’alerta de protecció civil al mòbil. El missatge que es rep no es tracta d’un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem una tecla. Per això és important llegir-lo abans de prémer la tecla que posa fi al missatge. El missatge que es distribuirà el dia 12 d’abril indica que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria.

Per tant, el dia 12 d’abril, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les vegueries del Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre rebran aquest missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès. També el rebran, doncs, els telèfons que en la franja horària d’enviament del missatge, passin per aquest territori, encara que sigui de pas.

Al web https://interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil que s’ha creat per donar informació d’aquest sistema d’alertes de protecció civil hi ha tota la informació necessària: des de quins telèfons reben aquestes alertes de forma automàtica i un tutorial pel cas que calgui configurar-lo (en el cas dels telèfons més antics), també hi ha un document de preguntes freqüents per aclarir tots els dubtes sobre el nou sistema.

L’entrada El 12 d’abril tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les demarcacions del Penedès, Terres de l’Ebre i Tarragona rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de protecció civil ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-12-dabril-tots-els-telefons-mobils-intelligents-que-es-trobin-a-les-demarcacions-del-penedes-terres-de-lebre-i-tarragona-rebran-un-missatge-de-prova-del-sistema-dalertes-de-proteccio/