Descobreix i utilitza l’idCAT Mòbil!

Categories General

L’idCAT Mòbil és el sistema d’identificació i signatura electrònica a través de dispositius mòbils que l’AOC, en col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, ofereix a la ciutadania.

El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa és una de les entitats de registre en la que habitualment es pot tramitar presencialment el certificat digital idCAT. Amb tot, durant l’estat d’alarma per la Covid-19 i degut a les restriccions de mobilitat, des de l’Ajuntament es recomana i recorda als veïns que poden obtenir telemàticament com alternativa, amb el DNI i la targeta sanitària, l’IdCAT Mòbil; una eina per a fer tràmits amb les administracions i ens que integren el sector públic de Catalunya.

El procés de registre en línia és accessible des de l’adreça https://idcatmobil.seu.cat, i per a més detalls sobre els passos a seguir, podeu consultar aquest enllaç.

Com funciona?

Molt senzill. En cada gestió o tràmit on es demani la identificació i es mostri l’opció IdCAT Mòbil, caldrà que la seleccioneu. Tot seguit, rebreu un codi al vostre telèfon mòbil (el que heu autoritzat en el registre previ de les vostres dades de contacte). Haureu d’introduir el codi per tal que es pugui verificar la vostra identitat.

Avantatges

  1. Permet identificar-vos i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador
  2. No cal recordar cap contrasenya ni PIN
  3. No requereix la instal·lació de cap mena de programari
  4. No requereix cap lector de targetes
  5. És un sistema segur i no caduca pel transcurs del temps
  6. És gratuït

L’entrada Descobreix i utilitza l’idCAT Mòbil! ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/descobreix-i-utilitza-lidcat-mobil/