Conferència sobre mobilitat juvenil europea a l’Institut de Masquefa

Categories General

Ajuntament i Institut de Masquefa organitzen una conferència sobre mobilitat juvenil europea amb la col·laboració del Consell Català del Moviment Europeu.

El passat divendres 29 d’octubre els alumnes de 1r i 2n de batxillerat van participar en una conferència sobre mobilitat europea organitzada per la Regidoria de Visió Europea de l’Ajuntament, l’Institut de Masquefa i el Consell Català del Moviment Europeu.

La conferència va ser presentada pels regidors Álvaro Pérez i Daniel Gutiérrez, que van manifestar la importància de l’enfoc europeu en els currículums formatius dels joves que volen donar el pas als estudis superiors.

Tot seguit es va donar la paraula al politòleg Jan Pomés, ex-president de Jóvenes del Consejo Federal Español del Movimiento Europeo i membre del Consell Català del Moviment Europea, que va dirigir la ponència sobre mobilitat. El ponent va iniciar la xerrada amb un vídeo sobre les oportunitats que genera Europa per estudiar en països de la Unió Europea i amb exemples d’experiències vitals.

Posteriorment va descriure els diferents programes de la Unió Europea que faciliten la formació i els estudis en països europeus. Va centrar el focus en el programa Erasmus +, que ja han realitzat més de 10.000 milions d’estudiants al llarg de 30 anys, i que ofereix la possibilitat de realitzar la formació en universitats europees entre tres mesos i un any, i  amb un suport econòmic al voltant d’uns 330€/mensuals.

Informació sobre el programa Erasmus + per estudiants universitaris:

Durant la xerrada també es van tractar altres programes de mobilitat europea com són el Discover EU, el Cos Europeu de Solidaritat, l’Eures o diferents programes de pràctiques laborals.

L’Ajuntament de Masquefa ofereix orientació sobre mobilitat europea juvenil als i les joves de Masquefa a través del Rojo Punt Jove i Anoia Jove, el servei comarcal de joventut de l’Anoia.

Daniel Gutiérrez, regidor de Visió Europea, explica que “Masquefa, Catalunya i Espanya som Europa. Els programes de mobilitat europea juvenil són una gran oportunitat pels nostres joves i el seu futur. Animo als estudiants de batxillerat de Masquefa i les seves famílies a plantejar-se una experiència vital única i fer-la realitat. El futur està a les vostres mans!”.

 

L’entrada Conferència sobre mobilitat juvenil europea a l’Institut de Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/conferencia-sobre-mobilitat-juvenil-europea-a-linstitut-de-masquefa/