#ChallengeFutur, una iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives i amb futur

Categories General

El pròxim 5 de desembre s’estrenarà el vídeo que la influencer Nadine Romero va gravar a l’empresa masquefina Transsesrovires en el marc d’aquest projecte.

La Diputació de Barcelona, i en el marc del seu programa “Treball, Talent i Tecnologia”, ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur, un repte entre joves influencers que té com a objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves.

Es tracta de diferents vídeos en els que joves influencers expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són administrador/a de xat bots, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d’envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d’altres.

El tret de sortida el dona la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat bots. Ella, després de completar el repte, li passa el testimoni a la Berta Aroca, que tractarà de fer per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana. També participen en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez i Raul Roco.  I qui també hi prendrà part és la influencer Nadine Romero, qui el passat mes de setembre va rodar un vídeo a la seu de l’empresa masquefina Transsesrovires.

Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa “Treball, Talent i Tecnologia”, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb deu milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es  vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.

A més, “Treball, Talent i Tecnologia” persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que, com en aquest cas, diversos instagramers es reptaven a realitzar per un dia les tasques d’alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.

L’entrada #ChallengeFutur, una iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives i amb futur ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/challengefutur-una-iniciativa-perque-els-adolescents-coneguin-opcions-laborals-atractives-i-amb-futur/