#ChallengeFutur, una iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives i amb futur

Categories General

Al canal de YouTube del CTC i a les xarxes socials de l’Ajuntament ja podeu veure el vídeo que Nadine Romero va gravar a l’empresa Transsesrovires.

Què ha anat a fer la Nadine Romero a l’empresa Transsesrovires? En el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur, un repte entre joves influencers que té com a objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves. És el cas de la Nadine, que ha explicat en primera persona com és fer de coordinadora d’operacions logístiques a l’empresa Transsesrovires de Masquefa.

En total, es tracta de 12 vídeos en els que joves influencers expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són administrador/a de xat bots, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d’envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d’altres.

El tret de sortida el va donar la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat bots. Ella, després de completar el repte, li va passar el testimoni a la Berta Aroca, que va fer per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana. També han participat en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco.

Els ajuntaments de Masquefa i Sant Quirze del Vallès han triat la professió de coordinadora d’operacions logístiques a l’empresa Transsesrovires, una empresa que ha col·laborat des del primer dia amb el projecte “Treball, Talent i Tecnologia” impulsat per l’ajuntament amb el finançament de la Diputació de Barcelona. En aquest enllaç podeu veure el vídeo que s’ha editat.

Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa “Treball, Talent i Tecnologia”, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb deu milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es  vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.

A més, “Treball, Talent i Tecnologia” persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que, com en aquest cas, diversos instagramers es reptaven a realitzar per un dia les tasques d’alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.

 

L’entrada #ChallengeFutur, una iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives i amb futur ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/challengefutur-una-iniciativa-perque-els-adolescents-coneguin-opcions-laborals-atractives-i-amb-futur-2/