Alta participació en els tallers de participació ciutadana del POUM

Categories General

Fins el 18 de març encara es pot respondre telemàticament l’enquesta que hi ha habilitada al web www.masquefa.cat/poum.

Un total de 119 veïns han participat presencialment al llarg de les darreres setmanes en els vuit tallers de participació ciutadana que l’Ajuntament de Masquefa ha organitzat en diferents punts de tot el municipi en el marc del projecte de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Tot un èxit de convocatòria que des del consistori es valora molt positivament.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, agraeix la col·laboració veïnal i assegura que “un cop més ha quedat palesa la voluntat de la nostra població de tenir veu i vot i de prendre part activament en la construcció del present i el futur del poble. És un orgull veure la implicació dels nostres veïns i estic convençut que totes les seves aportacions seran de gran valor per al projecte”.

Daniel Gutiérrez, regidor de Planejament Urbanístic, posa en valor l’alta participació assolida en els tallers i explica que “hem pogut escoltar als nostres veïns i recollir idees, suggeriments, sensibilitats i punts de vista diversos que ens permetran nodrir el POUM amb la visió global de la nostra ciutadania. L’aportació ciutadana és clau per a definir un POUM que garanteixi el creixement sostenible de Masquefa al llarg dels pròxims anys i ho faci donant resposta a les necessitats i inquietuds del poble, de les seves persones i de tots els agents implicats”.

Les vuit sessions presencials de participació ciutadana van tenir lloc en les següents dates i van permetre a la població exposar el seu punt de vista sobre diferents aspectes com el model de vila, mobilitat, entorn natural, equipaments públics, infraestructures, zones verdes, habitatge, etc:

  • 9 de novembre: taller de participació “Urbanisme en clau de gènere”.
  • 13 de gener: entrevista grupal amb l’equip tècnic de l’Ajuntament.
  • 13 de gener: entrevista grupal amb tots els representants de l’Ajuntament.
  • 20 de gener: entrevista grupal a representants de la ciutadania.
  • 10 de febrer: taller de participació al nucli de Masquefa i Can Valls
  • 17 de febrer: taller de participació a Can Parellada.
  • 24 de febrer: taller de participació al Maset i Can Quiseró.
  • 3 de març: taller de participació a La Beguda Alta.

En paral·lel a aquests tallers de participació ciutadana, fins el pròxim 18 de març hi ha habilitat un qüestionari virtual obert a tota la població que es pot respondre en aquest en aquest enllaç per tal de complementar les aportacions realitzades en les sessions participatives. Fins al moment ja han respost l’enquesta un total de 158 persones.

Quins seran els propers passos?

Un cop es tanqui l’enquesta, durant les properes setmanes s’analitzaran totes les dades extretes dels tallers de participació ciutadana i del qüestionari virtual i es redactarà un informe que reculli els resultats i les conclusions. Aquest informe serà presentat públicament i serà consultable per tota la ciutadania a través de la web www.masquefa.cat/poum/.

Així, els resultats de la participació ciutadana seran traslladats a l’equip redactor del POUM que els incorporarà a l’avanç de planejament.

Què és un POUM?

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és un instrument de planificació que ordena urbanísticament tot el territori del terme municipal de Masquefa, dissenyant el seu desenvolupament i els creixements futurs tenint en compte criteris de sostenibilitat.

El POUM ha de definir el creixement i millorar la imatge del municipi, els serveis i els equipaments, així com l’espai públic, els espais verds, i també definir el model de mobilitat local i fixar les bases del model econòmic del municipi. Cal buscar l’equilibri entre la necessitat de creixement i la preservació dels recursos naturals i valors paisatgístics, històrics i culturals del municipi. Al POUM, en definitiva, li correspon dibuixar el municipi que volem per a les generacions futures.

Tota la informació sobre la redacció del POUM de Masquefa es pot consultar al web www.masquefa.cat/poum/.

 

L’entrada Alta participació en els tallers de participació ciutadana del POUM ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/alta-participacio-en-els-tallers-de-participacio-ciutadana-del-poum/