8M: Dia Internacional de les Dones

Categories General

Del 7 al 16 de març s’organitzaran al municipi diferents propostes lúdiques i reivindicatives.

Masquefa tornarà a sortir al carrer aquest mes de març per reclamar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, i per fer visible i posar en valor el paper vital i essencial de la dona en la nostra societat. L’Ajuntament se suma un any més a la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. I amb l’objectiu de fer extensiva la celebració a tota la ciutadania organitza -de la mà del teixit associatiu local- diferents esdeveniments lúdics i reivindicatius al municipi per a fer extensiu el missatge.

Isis Abad, regidora d’Igualtat, convida la població a sumar-se a aquesta celebració, que defineix com a “necessària” per tal de continuar avançant cap a “una societat on la igualtat entre homes i dones sigui efectiva no només a nivell legal, sinó també en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana: entorn laboral, àmbit domèstic, institucions, etc.”.

Més d’una desena de propostes per al 8M

L’activitat al voltant de la commemoració del 8M començarà el 7 de març amb L’Hora del Conte “Ningú més que l’altre” a la Biblioteca.

Ja l’endemà, dimarts 8 de març hi haurà una sessió especial de ioga al CEM Masquefa; al llarg de la jornada el CTC publicarà diferents continguts divulgatius al seu perfil d’Instagram; i a les 19 h, als jardins del CTC, hi haurà la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones.

El 10 de març, cinefòrum a la Biblioteca amb la projecció de “Mujercitas”; i el divendres 11 de març, masterclass de zumba, a càrrec de Bonavista GYM, a la plaça Josep Maria Vila.

Durant el cap de setmana, dissabte 12 de març, a la plaça Josep Maria Vila l’Escola de Dansa Noemí Rubira presentarà la coreografia “Respecte”; i el 13 de març serà el torn per a la jornada “El paper de la dona a la nostra història”, amb una caminada pel patrimoni artístic i cultural de Masquefa amb la mirada de la dona (cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a igualtat@masquefa.net).

I l’activitat al voltant del 8M clourà el 15 de març amb un taller d’apoderament, autoconeixement i benestar adreçat a les dones (cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a igualtat@masquefa.net).

Finalment, fins el 16 de març es podrà visitar a la Biblioteca l’exposició “A dins, a fora” de Felícia Fuster.

 

L’entrada 8M: Dia Internacional de les Dones ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/8m-dia-internacional-de-les-dones/