Una delegació masquefina viatjarà a Itàlia per a reforçar l’agermanament amb Lurate Caccivio

Categories General

El viatge es durà a terme del 10 al 15 d’octubre i la delegació estarà formada per representants d’entitats esportives locals, de l’Ajuntament, de Ràdio Masquefa i de la futura Comissió de Lurate Caccivio.

Després que l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 suspengués temporalment el projecte l’any 2020, aquest 2023 els municipis de Masquefa i de Lurate Caccivio aposten per reprendre l’agermanament iniciat entre ambdues poblacions l’any 2018.

I el primer pas és una nova trobada i un nou intercanvi entre entitats i col·lectius de Lurate Caccivio i Masquefa que tindrà lloc aquest mes d’octubre. En concret, del 10 al 15 d’aquest mes una delegació masquefina viatjarà fins aquesta població italiana per aprofundir en l’agermanament i el coneixement de tots dos pobles.

L’expedició de Masquefa estarà formada per representants de l’Ajuntament, de Ràdio Masquefa, de la futura Comissió de Lurate Caccivio i de les següents entitats locals: Masquefa Trail, Club Bàsquet Masquefa, Associació Gimnàstica Masquefa, Club Ciclista Masquefa i Vòlei Masquefa.

Per a la realització d’aquest agermanament el Comune di Lurate Caccivio ha rebut una subvenció per part de la Unió Europea que cobreix una part important de l’agermanament, incloent-hi el transport, els allotjaments, els àpats, les excursions i les activitats que durà a terme la delegació masquefina a terres italianes. A més, tant el Comune di Lurate Caccivio com l’Ajuntament de Masquefa participen en el finançament d’aquesta iniciativa, que també permetrà traslladar els valors de la Unió Europea, el Pacte Verd Europeu i l’Agenda 2030.

L’agermanament entre Masquefa i Lurate Caccivio

Lurate Caccivio i Masquefa van formalitzar l’agermanament el desembre de 2018 a través del compromís signat tant pel Comune di Lurate Caccivio com per l’Ajuntament de Masquefa.

L’agermanament té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i la comprensió mútua i el benestar dels seus veïns. Així mateix, aquest agermanament també és fruit del compromís d’ambdues poblacions amb el procés de construcció europea i amb la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre els pobles.

La primera visita a Lurate Caccivio per part d’una delegació masquefina es va realitzar el juny de 2018. Un mes abans una delegació de Lurate Caccivio ja havia vingut a Masquefa coincidint amb la Festa Major Petita de Sant Isidre. El desembre de 2018 es va tornar a Lurate Caccivio per formalitzar l’agermanament i hi van participar representants de l’Ajuntament de Masquefa, conjuntament amb membres de l’entitat Masquefa Trail, impulsora de l’agermanament. I el juliol de 2019, per la Festa Major de Masquefa, una delegació formada per unes 70 persones de Lurate Caccivio, inclosa la banda de música, va visitar Masquefa.

L’entrada Una delegació masquefina viatjarà a Itàlia per a reforçar l’agermanament amb Lurate Caccivio ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/una-delegacio-masquefina-viatjara-a-italia-per-a-reforcar-lagermanament-amb-lurate-caccivio/