Protecció Civil demana extremar la precaució per l’arribada del temporal Glòria

Categories General

L’Ajuntament de Masquefa recomana extremar les precaucions i seguir els principals consells d’autoprotecció.

Protecció Civil de la Generalitat demana especial prudència davant l’arribada d’un fort temporal de vent, neu, pluja i onatge molt important que afectarà Catalunya fins dijous 23 de gener pel matí.

L’episodi viurà l’acumulació de diversos fenòmens adversos, segons ha previst el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a la reunió del Comitè Tècnic dels plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT, que Protecció Civil de la Generalitat ha activat les darreres hores, per les nevades previstes, fortes ventades, acumulació de pluja durant dies i fort onatge previstos. Aquest front s’emmarca en el fenomen meteorològic advers anomenat Glòria que afecta part de l’Estat, especialment la franja mediterrània i les Illes Balears.

  • Dilluns 20 de gener: La setmana començarà amb precipitació en forma de neu a primeres hores del dia a les comarques litorals i prelitorals, especialment als extrems nord-est i sud. Aquesta precipitació pot donar-se de bon matí en cotes molt baixes i amb el pas de les hores anirà pujant de cota, nevant en comarques del prelitoral. Seguirà nevant, intensificant-se dimarts en cotes ja més altes, podent arribar a acumular 1.5m o 2m de neu nova fins i tot en cotes per sobre els 2.000 m en tot el temporal.  Durant tot el dia el vent fort afectarà al litoral i prelitoral amb ratxes per sobre 80 km/h i valors sostinguts, així com fort onatge a tot el litoral, amb valors màxims per sobre els 7 m.
  • Dimarts 21 de gener: El segon dia de la setmana estarà marcat segons les previsions per pluges sostingudes i abundoses especialment en les comarques de l’extrem nord-est i comarques interiors de Catalunya central i les de l’extrem sud, a més de la neu que pot seguir precipitant a les cotes altes, tant en cotes altes de la Catalunya central i extrem sud, així com el Pirineu i Prepirineu.
  • Dimecres 22 de gener: La previsió, que convé seguir com es defineix, indica que les precipitacions aniran disminuint d’intensitat al sud, però es mantindran fortes a les comarques del nord. Els cursos fluvials de tot el litoral i prelitoral creixeran amb possibilitat d’afectacions a diferents punts, sobretot la conca del Ter i la Muga.

Segueix els consells d’autoprotecció

Per tot plegat l’Ajuntament de Masquefa recomana extremar les precaucions i seguir els principals consells d’autoprotecció:

L’entrada Protecció Civil demana extremar la precaució per l’arribada del temporal Glòria ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

Consulta les afectacions per l’arribada del temporal Glòria