Primera xerrada del cicle “Masquefa amb visió europea”

Categories General

“Masquefa amb visió europea” és un cicle de tres xerrades sobre temàtiques europees i locals que se celebren a la Biblioteca.

Dimecres 4 de maig es va celebrar la primera xerrada del cicle amb el títol “Sostenibilitat: per una economia circular del territori”, a càrrec d’Oriol Lázaro, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu. Aquesta ponència forma part dels actes del Dia d’Europa que se celebra el 9 de maig.

Lázaro va oferir una exposició centrada en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a full de ruta i aconseguir un canvi de paradigma que permeti a les societats créixer econòmicament i de forma sostenible; és a dir, sent conscients i coherents amb les necessitats i capacitats dels territoris i garantint un futur digne a les properes generacions. Per aconseguir el repte va transmetre els valors de l’economia circular i la importància que els territoris, les institucions i la ciutadania l’assumeixi per assegurar el futur.  L’economia circular té com a objectiu que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantingui en l’economia durant el màxim temps possible, reduint al mínim els residus.

Posteriorment, es va obrir un vibrant debat amb el públic assistent a la sessió. En el torn de paraules es va parlar de la gestió dels electrodomèstics, de l’obsolescència programada, del comerç de proximitat o de la capacitat del consumidor local de condicionar el comerç per tal que aquest esdevingui més sostenible.

Les properes xerrades del cicle “Masquefa amb visió europea” seran:

  • Emma Gumbert, vicepresidenta de PIMEC: “Relacions laborals sostenibles: un nou marc laboral”. Dimecres 8 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca de Masquefa.
  • Arnau Queralt, director del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya: “Digitalització per una millor connectivitat de la ciutadania”. Durant el mes de setembre, en una data encara per a confirmar, a la Biblioteca de Masquefa.

El cicle “Masquefa amb visió europea” està organitzat per la Regidoria de Visió Europea de l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de l’Àrea de Relacions Internacionals de Diputació de Barcelona i el suport de la consultoria Euro-Local.

L’entrada Primera xerrada del cicle “Masquefa amb visió europea” ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/primera-xerrada-del-cicle-masquefa-amb-visio-europea/