Masquefa se suma al Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb tres activitats

Categories General

El dissabte 20 de maig hi haurà una sessió de Chikung; el diumenge 21, una nova edició de la caminada popular; i el dimecres dia 24, la xerrada-col·loqui “L’edat estupenda”.

Aquest mes de maig Masquefa se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb l’objectiu de fer difusió de l’estat de salut de les dones, les seves necessitats i demandes, i el compromís de les administracions per donar-hi resposta. I ho fa de la mà de l’Ajuntament -amb el suport de la Diputació de Barcelona- amb l’organització de tres activitats.

Sessió de Chikung

La primera de les propostes tindrà lloc el dissabte 20 de maig, de 09.30 a 11 h, al Casal de Joves de Masquefa. Es tracta d’una sessió de Chikung, una activitat xinesa mil·lenària que integra el cos mitjançant el moviment i la postura, de forma lenta i conscient, amb la respiració diafragmàtica.

El taller anirà a càrrec de Luís Morón Delgado i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça igualtat@masquefa.net o trucant el telèfon 93 772 50 30.

Caminada pel Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones 

La segona proposta serà una nova edició de la Caminada pel Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que tindrà lloc el diumenge 21 de maig al matí. El punt de trobada serà l’Escola Font del Roure, a les 08 h; i a partir d’aquí, a les 08.30, s’iniciarà un recorregut d’uns set quilòmetres que portarà als participants per punts com el passeig 11 de Setembre, el trencall de Can Massana, el camí sota el pont, Can Cairot, Can Bonastre i Can Massana; fins a finalitzar, de nou, a l’Escola Font del Roure.

Per a participar en la caminada cal inscriure’s prèviament del 8 al 18 de maig al web www.masquefa.cat/tramits o de forma presencial al CEM Masquefa.

Xerrada-col·loqui “L’edat estupenda”

I la commemoració a Masquefa del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones clourà el dimecres 24 de maig amb la xerrada-col·loqui “L’edat estupenda”, una conversa amb molt d’humor sobre tot allò que els hi passa a les dones a certes edats. La sessió es durà a terme a les 18 h a la Biblioteca Municipal i anirà a càrrec de l’humorista gràfica Raquel Gu i de Sílvia Giménez i Isabel Albiol, de la Farmàcia de Masquefa.

Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça igualtat@masquefa.net, trucant el telèfon 93 772 50 30, o directament a la Farmàcia de Masquefa.

Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

L’origen d’aquesta commemoració es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.

Segons defineix l’Organització Mundial de la Salut, s’entén per Salut el complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia. Per tant, s’ha de vetllar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida a què puguin aspirar. Històricament, s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí, posteriorment generalitzat al femení. Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones quant a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment per les seves problemàtiques.

L’objectiu d’aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

 

L’entrada Masquefa se suma al Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb tres activitats ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-se-suma-al-dia-internacional-daccio-per-la-salut-de-les-dones-amb-tres-activitats/